Nekoč je bil klobuk obvezen kos moške in ženske garderobe. Danes si ta modni dodatek omislimo, če se želimo zavarovati pred mrazom ali pred soncem, zato je izbira modela povezana bolj z estetskimi principi kakor s strogimi normami. Poletje ponovno prinaša veliko raznolikih modelov, ki jih nosimo na plaži, da se varujemo pred soncem, hkrati pa so primerni za sprehode po mestu in seveda za vse priložnosti, ko želite biti drugačne.

  Slamnik
Najboljše zdravilo za občutek dopusta. Poleg tega, da nas varuje pred sončnimi žarki, poskrbi, da smo v vsaki priložnosti modne in trendi.

Turban
Če vam je všeč pridih Orienta, ste z izbiro turbana na pravi poti. Za sofisticiran izgled tako podnevi kot ponoči.

Klobuki s širokimi krajci
Najbolj klasičen in izredno lep. Klobuk s širokimi krajci je resnično kos, ki ga mora imeti vsaka modna navdušenka. Pristaja skoraj vsem oblikam obraza in je primeren tako za casual priložnosti kot tiste nekoliko elegantnejše.

Kapa s šiltom
Ta ne gre resnično nikoli iz mode. Obožujejo jo športniki, vse pogosteje pa jo lahko opazimo tudi ob casual dnevnih kombinacijah.

Panama klobuk
Včasih so ga nosili predvsem moški, danes pa je izredno priljubljen tudi pri ženskah. Srednje širok model z nekoliko temnejšim trakom, ki se zelo dobro nosi skupaj s hlačnim kostimom, belo srajco in kravato.

by