Velikokrat se pritožujemo, da “nimamo stila”, vendar to sploh ne drži! Stil je namreč definiran kot unikaten videz nečesa: oblačila ki jih nosite in kako oblikujete svojo pričesko. Stil se razlikuje od mode, saj se spremeni bolj pogosto kot le-ta in ni nujno, da je moden, čeprav si vsi to želimo. Stil torej imate, vprašanje je le, če je ta dober? Zakaj pa je dober osebni stil tako pomemben?

Dober stil je veliko več kot »fensi« oblačila. Način kako se oblačimo močno vpliva na naše mnenje o sebi, kar se ne odraža le v naši notranjosti, vendar tudi v naši interakciji z zunanjim svetom. Prvi vtis je zelo pomemben, saj ga je skoraj nemogoče spremeniti. Videz velikokrat spregovori namesto nas: na oblačila, ki jih nosimo, so vtisnjena naša prepričanja, življenjski slog in odnos do sveta, ki jih ljudje »preberejo«, četudi podzavestno. Z njimi jim sporočamo o sebi in o svoji vrednosti, brez da bi odprli usta.

Tako lahko predpostavljamo, da se dober stil in kariera dopolnjujeta in gresta z roko v roki. Dokazano je, da naš videz vpliva na našo kariero; bolj privlačni ljudje hitreje napredujejo na delovnem mestu. Znanstveniki domnevajo, da je temu tako, ker so privlačni ljudje bolj priljubljeni kot pa njihovi nasprotniki in ker privlačnost kaže na fizično zdravje človeka. Kaj želite, da si ljudje mislijo o vas? Da ste mirni in organizirani, zabavni in posebni, resni ali sproščeni? Ustrezna oblačila nas naredijo »pametnejše«, »bolj kul«, »višjega statusa«,… Naredijo vas karkoli si želite :)

Način s katerim nas ljudje obravnavajo in naslavljajo je močno odvisen tudi od samozavesti, ki jo kažemo navzven, ta pa je močno pogojena z oblačili, ki jih nosimo. Samozavest ni pomembna le zato, ker si drznemo več, saj vase verjamemo, vendar tudi zato, ker je predpostavka za mentalno zdravje in zadovoljstvo; kvalitetno življenje. Kaj imata torej stil in samozavest skupnega? Kar 90 procentov žensk meni, da bi imelo več samozavesti, če bi bila njihova garderoba polna oblačil, ki jim pristajajo. Odgovor je torej preprost; boljši stil kot imamo, bolj se počutimo privlačni in enakovredni. Tako se zavedamo svoje vrednosti, se lažje postavimo zase, ne primerjamo z drugimi, lažje dosežemo spoštovanje in odobravanje, ter morda celo pritegnemo oči simpatije.

Pri iskanju potencialnih partnerjev je vloga oblačil zelo pomembna. Poleg tega, da v dobrih oblačilih izžarevamo več samozavesti in samospoštovanja, imajo seveda vpliv tudi na našo objektivno privlačnost. Čeprav je lepota v očeh opazovalca in do velike mere določena tudi s kulturo, je fizična privlačnost prva stvar, ki nekoga pritegne – seveda vanjo spadata tudi karizma in pozitivna energija. Ker so privlačni ljudje dokazano bolj priljubljeni in ker smo se rodili v telo, ki ga pač ne gre spremeniti, je zelo pomembno, da se zavedamo njegovih prednosti in slabosti. Če z oblačili znamo poudariti svoj ozek pas in rjave oči, ali pa zakriti široka ramena in veliko zadnjico, smo nasprotnemu spolu lahko veliko bolj privlačni, kot pa če bi nas ta videl z nepočesanimi lasmi v preveliki pižami, ki jo nosimo v posteljo.

Ravno tu za večino nastane problem. Povprečen človek v svojem natrpanem življenju ne najde časa za raziskovanje in določanje svoje telesne oblike in ne ve, da različne obleke pristajajo različnim oblikam obraza – čeprav sta ravno to glavna atributa, ki narekujeta kakšna oblačila nam pristajajo. »Imam veliko oprsje, kratke noge, široke boke, močne roke, prestara sem, premlada sem, previsoka , prenizka…!« Vsak od nas lahko razvije svoj osebni popolni stil, če razume sebe in svoje telo. Težko je vedeti, kako spremeniti stil oblačenja, katere kose oblačil obdržati, katere je vredno nakupiti, navsezadnje pa, kateri so sploh primerni za vas. S kakšno pričesko, kroji, kombinacijami, barvami in dodatki lahko izrazimo svoje dobre poteze in fizične atribute, katere predele telesa vizualno izpostaviti in katere (ter kako) skriti… Poplava novih, modnih kosov in dejstvo, da nam hkrati nič ne pristaja, hitro prikličejo obup. Nenehno nakupujemo in zapravljamo denar za isti izgled, ter pristajamo z garderobo polno oblačil in brez idej kaj obleči. Kje sploh začeti? Manjka nam znanja, idej, poguma in mentorstva.

Naš stil je skupek NAŠIH odločitev. Nekatera pravila ustvarjena pred leti morda ne ustrezajo osebi, ki smo danes. Kljub temu bi morale naše odločitve o tem kaj obleči, temeljiti na tem da izgledamo in se počutimo najbolje. Resnica je; ne ustrezajo nam vsi kroji in vse kombinacije. Zato je koristno vedeti katera oblačila poudarijo določene dele telesa, in kako skriti tista, s katerimi smo manj zadovoljni. Vsi si želimo izgubiti 10 kilogramov, da bi lahko nosili tisto obleko, ki smo jo videli v trgovini in ki nam je tako všeč. Dejstvo pa je, da lahko izgledamo enako dobro s telesom, ki ga že imamo; tukaj in zdaj.

In kako to doseči brez pretiranega truda?

Analiza vašega popolnega stila je namenjena temu, da postanete sami svoj najboljši stilist, prenehate z nakupovanjem vedno istih oblačil in se končno zadovoljite z odsevom v ogledalu. S svojim znanjem vam bomo prihranili čas in vam za vselej zatrli dvom o tem kaj vam pristaja in kaj ne.

Vaša personalizirana stilska knjižica vsebuje vse kar morate vedeti o svojem osebnem stilu, odgovori na vse stilske zagate, vam predstavila zakonitosti oblačenja za vaš tip postave in služi kot vir svežih idej: predvsem pa je vam je pisana na kožo, da se lahko počutite samozavestno ob nošenju različnih kombinacij.

Stilska knjižica zajema: Določitev vaše oblike obraza in primernih dodatkov (očala, nakit,…) Priporočila za pričesko, ki vam najbolje pristaja Napotke za ličenje Informacije glede oblike postave in zakonitosti, ki jih morate upoštevati pri oblačenju (kateri trend se prilega vaši postavi in katerim kosom se izogibajte, kaj je potrebno spremeniti, odstraniti ali dokupiti) Ideje za kreiranje modnih kombinacij barv in vzorcev, ki bodo najbolj poudarili vaše atribute Po prejemu vaših osebnih fotografij knjižico prejmete v PDF obliki preko e-maila. Vanjo boste vedno lahko pokukali kot opomnik, ter jo uporabili; za vir svežih idej; stilist, ki je vedno z vami. Bodite modne v skladu z vašo postavo in zaživite! Si drznete narediti nekaj zase?