USNJENE JAKNE

Hit letošnjega leta so tudi usnjene jakne, ki popestrijo naš vsakdanji videz. Prav tako lahko z njimi elegantne kose spremenimo v bolj street look styling. 

Primerne so za vse tipe postav, priporočamo pa telirane kroje jaken, ki naj bodo krajši – jakna naj se zaključi v višini pasu oz. nad boki. 

Ženskam z večjim oprsjem priporočamo, da izbirajo usnjene jakne, ki nimajo veliko žepkov, gumbov ali našitkov. Prav tako bodo jakne bolj laskale vaši postavi, če boste izbrale jakno z ruskim ovratnikom narejeno iz tankega usnja.

Tiste, ki želite zgornjemu delu telesa dodati nekaj volumna pa izberite jakne z V-ovratnikom, ki imajo veliko netkov in našitkov. 

Jakne z resami dodajo videzu gibljivost in živahnost, vendar jih odsvetujemo tistim, ki imajo močne roke oz. so širše v zgornjem delu telesa. 

Usnjena jakna lahko popestri prav vsak outfit – lepo se kombinirajo s svilenimi oblekicami, saj ustvarijo kontrast med elegantnejšim kosom in nekoliko drznejšim usnjem. 

Za hladnejše poletne dneve in večere izbirajte med živahnimi barvnimi usnjenimi jaknami ali jaknami v pastelnih tonih. Prav tako je nekoliko bolj klasična, a vseeno lahkotna izbira jakna v rjavih, zemeljskih odtenkih, ki se še posebej lepo kombinira z rumeno barvo (ki je mimogrede letošnje poletje prav tako velik hit). V poletnih mesecih se izogibajte črnim usnjenim jaknam in jih raje prihranite za jesen in zimo.

ŽIVOBARVNI STYLINGI

Začelo se je poletje, ko smo bolj energični, pozitivni in samozavestni kot po navadi. Svoje dobro počutje pa lahko izražate tudi skozi živobarvne stylinge! Po drugi strani pa velja tudi, da živahne barve pomagajo pregnati slabo počutje. Zato si na dneve, ko se ne počutite najbolje, oblecite živobarvne kose, saj vam bodo ti pomagali pri doseganju boljše energije in pozitivnega pogleda na svet.

Tiste, ki redko nosite drzne barvne kombinacije, trend živih barv lahko vključite s pomočjo modnih dodatkov oz. v manjši količini recimo z barvno majčko, živobarvnim potiskom ali kratkimi hlačami. Za tiste, ki si upate nekoliko več, pa priporočamo, da oblečete celoten outfit v eni izmed živahnih barv – odtenku maline, klementine, električno modre ali vijoličaste – oz. da kombinirate modne kose v dveh živahnih barvah. 

 

BLEŠČEČE

BleščečI outfiti bodo popestrili vaš vsakdanji videz, zato vam bomo na današnji Trendy torek svetovali, kakšne kose izbirati glede na vaš osebni stil.

Bleščeče obleke so čudovita izbira za ženske z vitkejšo postavo. Z bleščicami namreč ustvarjamo volumen, oz. dodajamo nekaj na delih, kjer se nam zdi, da nam nekaj manjka. 

Del telesa, ki ga želimo poudariti, lahko prav tako odenemo v bleščice. Zato ženskam, ki imajo široka ramena ali širši zgornji del, priporočamo, da bleščice nosijo v spodnjem delu telesa (hlače, krila), tistim pa, ki bi volumen rade dodale zgornjemu delu telesa pa bluze in topke iz bleščečega materiala oz. z bleščečim potiskom.

Če se odpravljamo na dogodek, kjer želimo privlačiti poglede in biti vpadljivi, sporočit drugim da smo glamurozni in atraktivni, so bleščeča oblačila super izbiria. Za atraktivno različico poskusite z oblekami, krili, hlačami ali bluzami v temnih bleščicah oz. bleščicah živahnih barv (ciklamna, rdeča, smaragdno zelena). Za poletni vsakdan pa lahko izbirate med oblačili z belimi bleščicami ali bleščicami v barvi šampanjca, saj se obe različici lesketata v soncu in dodata poletni “glow”. 

Tako ste lahko moderni, brez da bi bili hrkati preveč vpadljivi. Vsekakor pa vam za večerne izhode priporočamo drznejše bleščeče kose.

KOMPLETKI

Danes vam na trendy sredo predstavljamo kompletke. Gre za super kompromis med stilsko dovršenostjo in preprostostjo, saj ni treba veliko razmišljati o tem, kaj paše h kateremu kosu, ker se zgornji in spodnji del že ujemata. 

Primeren je za vse postave, ki imajo izražen pas, odsvetujemo pa ga tistim z ovalno postavo. 

Prav tako vam za poletje priporočamo, da izbirate med barvnimi, belimi ali nude kompletki in se izognete črnim.