Vsak petek bomo pod drobnogled vzeli 4 trende, ki bodo zaznamovali letošnje leto. Pokazali vam bomo, kako jih vključiti v svojo garderobo in kako iz njih ustvariti čudovite kombinacije.

PLISÉ

Plisé bo letos moderen v različnih izvedbah – od pisanih vzorcev, do monokromatskih variacij pa vse do mešanja z drugimi trendi, kot je metallic barva (prvi in drugi styling). Pri vzorcih je potrebno biti previden – za vitke ženske, ki želijo svoji postavi dodati nekaj oblin, priporočamo mrežast vzorec, ki ga vidite na tretji fotografiji. Če ste nižje postave, naj bo plisirano krilo krajše (četrta fotografija). Za tiste, ki si želite povišati noge, predlagamo plise krilo v kombinaciji s crop topom, ki bo vaš trup optično skrajšal (peta fotografija). 

Plisirano krilo je lahko tudi čudovit modni kos za v službo, če ga kombinirate recimo s suknjičem in salonarji. Lahko pa plisé poživi vaš outfit za popoldansko pijačko, kot vidite na peti fotografiji v kombinaciji z vijoličastim blejzerjem.

NEON

Neon se vrača! Pomlad 2022 bo obarvana v odtenkih neonsko rumene, oranžne in zelene. Čeprav gre za barvno paleto, ki smo je vajeni bolj poleti, gre vsekakor za modne kose, ki jih lahko nosite skozi celo leto, saj vam dodajo kanček živahnosti in drznosti. NeonskI kosI bodo poživili tako styling za petkovo zabavo kot tudi styling za na popoldansko pijačo. 

Neonske barve lahko v svojo garderobo vpeljete na različne načine. Primeren je tako za mlajše (prva fotografija) kot tudi za starejše – mi smo izbrali kombinezon neonske barve (druga fotografija). Lahko ga nosite v business okolju (tretja fotografija), ali pa za bolj casual dogodke, kot je nedeljski brunch (četrta in peta fotografija). Zraven neonsko rumene, ki je bila na modnih pistah najpogostejša, pa bo letos popularna tudi neonsko oranžna. Mi smo za drznejše izbrali styling, ki oranžno kombinira z njenim barvnim kontrastom – vijoličasto, za nekoliko bolj umirjen videz pa lahko neonsko oranžne hlače kombinirate s srajco v umirjeni oz. nevtralni barvi.

METALLIC

Metallic odtenke bomo letos videvali na oblačilih kot tudi na modnih dodatkih in čevljih. Ni nujno da se omejite zgolj na srebrne in zlate odtenke, saj bomo metallic finiš videvali tudi v drugih barvah kot so recimo rdeča, vijolična, modra itd. Gre za trend, ki ga boste lahko v svoj stil vpletali na različne načine:

1) Srebrno metallic plise krilo (primerno za širša stegna), ki ga kombinirate z enobarvno bluzo, je čudovita popestritev vsakodnevnega stylinga.

2) Lahko pa metallic trend vključite v obliki casual jakne za na pijačo s prijateljicami.

3) Srebrna srajca na tretji fotografiji je primerna tudi za v službo ali pa za popoldanske dejavnosti (priporočamo jo ženskam z manjšim oprsjem).

4) Srebrne metallic hlače bodo super izgledale na drznih ženskah z vitkimi nogami.

5) Tiste, ki imate raje bolj umirjen stil oblačenja, pa lahko metallic trend v svojo garderobo vključite s pomočjo modnih dodatkov s kovinskim zaključkom, kot so recimo torbice ali čevlji.

VERY PERI

Barva leta 2022 je odtenek vijola-lila barve navadnega zimzelena oz. “very peri”. Gre za barvo, ki po besedah Pantone Color, kombinira konstantnost modre barve, s poživljajočimi vijoličasto rdečimi podtoni. 

Možnosti vključevanja te barve v vašo garderobo so neskončne – od stylingov, ki so sestavljeni iz modnih kosov v very peri barvi, do kombiniranja posameznih kosov oblačil, modnih dodatkov ali čevljev z drugimi odtenki barv. Več kombinacij very peri barve si, oglejte med fotografijami.