V tokratnem članku bomo pod drobnogled vzeli štiri modne trende: rese, kostime, maksimalistično modo in veriga ogrlice.

Rese so trend, ki našemu stylingu doda gibanje in lahkotnost. Vendar se kombiniranje tega trenda glede na obliko postave in življenjski stil nekoliko razlikuje.

Ženskam, ki so močnejše postave, priporočamo, da ta trend vpeljejo v svojo garderobo s pomočjo modnih dodatkov in čevljev, kot so recimo torbice ali sandali z resami. Lahko pa se odločite za tunike, ki imajo dolge rese na koncu obleke ali krila.

Tiste, ki želijo svojemu telesu dodati nekaj oblin lahko to dosežejo s pomočjo oblekic z resami ali recimo kostimi, z detajli resic.

Za vse, ki večinoma nosite enobarvne stylinge pa lahko rese na torbicah ali čevljih predstavljajo čudovito popestritev vašega dnevnega videza

Na modnih pistah za letošnjo pomlad in poletje so modni oblikovalci predstavili številne variacije kostimov, ki so letos velik hit! V kombinaciji s topki, hlačnimi kostimi ali kombinacije blejzerja in kratkih hlač – za vsakogar se najde različica, ki predstavlja popoln styling za v službo, na popoldansko pijačo ali večerni izhod.

Če smo ženske kostime do sedaj povezovali zgolj s poslovnim videzom, pa letos ti postajajo sestavni del sproščenega, casual videza kot tudi večernih stylingov, primernih za na zabavo, na voljo v različnih barvnih variacijah in krojih.

Hlačni kostim

Čudovita različica kostima, ki ga nosimo v službo ali na poslovne dogodke. Pri izbiri kostima pazimo, da kroj ustreza naši postavi, da nas ne pomanjša ali razširi.

Prav tako naj vas ne bo strah nakupa hlačnega kostima v živahnejši barvi, kot so recimo nebeško modra, vijoličasta ali rdeča.

Kostim z ⅞ hlačami

Kostim s krajšimi hlačnicami je nekoliko bolj casual varianta. Primeren je za vsakodnevne službene obveznosti, ⅞ hlače pa bodo poudarile vaše noge. Ker gre za krajše hlačnice, bodite pozorni tudi pri izbiri čevljev – izberite elegantne salonarje, ki vas bodo optično povišali.

Kostimi s kratkimi hlačami in mini krili

Trend, ki ga opažamo med mlajšo generacijo, je kombinacija blejzerja s kratkimi hlačami ali mini krilom. Kroji kratkih hlač so lahko tako bolj oprijeti kot tudi takšni s širokimi hlačnicami. Izmed kril blejzerje letos najpogosteje videvamo v kombinaciji z mini krilom, vzorci in materiali iz katerih so narejeni ti kompleti pa so v največkrat pastelni barvni odtenki (modra, rožnata, rumena, zelena) ali živahne barve (rdeča, mint zelena, fuksija roza).

Bel kostim

Bel kostim je “must have” oz. osnovni kos, ki bi ga letos v svoji omari morala imeti prav vsaka ženska. Snežno bel kostim bo čudovit del stylinga za večerni videz, ali pa bo vašemu videzu na poslovnem sestanku dodal veliko mero prefinjenosti.

Če želite nekoliko drznejšo in bolj trendy kombinacijo, lahko bel kostim kombinirate s svetlimi in živahnimi modnimi kosi, kot so recimo majice, bluze, topki, čevlji ali torbice.

Živobarvni kostimi

Kot smo napovedali že v svojih novicah o trendih leta 2022, bodo letos zelo popularni neonski odtenki, very peri barva in živobarvni modni dodatki. Temu bodo sledili tudi kostimi, ki smo jih na modnih brveh najpogosteje videli v rumeni, škrlatno rdeči in azurno modri. Če se odločite za živobarven kostim, ga lahko za nekoliko bolj sproščen videz v prostem času nosite s supergami in majicami, za poslovni videz pa jih kombinirajte s salonarji in pastelnimi bluzami.

Osnovno vodilo maksimalistične mode je “več, je več”. Maksimalizem s seboj letos prinaša pisane vzorce in živahne barve, toda za popoln maksimalistični videz bomo svoje stylinge okrasili z veliko detajli … in potem dodali še kakšnega.

Nenavadne kombinacije

Vodilo “več, je več” velja tudi za kombinacije barv, vzorcev in tekstur. Kombinirajte zeleno in oranžno barvo v svoj styling, ali pa jakno s krzneno obrobo nosite v kombinaciji s čipkasto bluzo. Če vam živahne barve niso všeč, pa se držite istih barvnih palet in eksperimentirajte z vzorci.

Ohranite ravnotežje

Ne glede na to, da maksimalistični trendi narekujejo ekscentričnost, pa je vseeno treba v svoj videz vključiti ravnovesje. Majice ali bluze z volančki oblecite k strukturiranim hlačam, dva različna vzorca v kombinaciji pa z eno drugačno teksturo (usnje, čipka, žamet itd.). Pri nakitu zadostujejo veliki uhani in ena bleščeča ogrlica. Ne pretiravajte. Vemo, da se mogoče sliši zahtevno, ampak začnite raje z majhnimi spremembami in dodajajte detajle sproti. Sledite instinktu, saj boste vedeli, kdaj je več “preveč”.

Volumen

Pri maksimaliznu je večje vedno boljše – obleke s strukturiranimi krili, jakne s podloženimi rameni, bluze z nabranimi robovi so stalnice v garderobi vsake maksimalistke. Čeprav deluje zastrašujoče pa je v takšnem slogu zelo enostavno sestaviti outfit – zgradite ga okrog enega, statement kosa kot je recimo majčka ali bluza z nabranimi rokavi (puff sleeves).

Z nakitom lahko lepo popestrimo vsak styling. Ogrlice v obliki verige oz. veriga ogrlice sploh tiste, ki so zelo debele oz. chunky so čudovit dodatek, za ženske z manj oblinami v zgornjem delu telesa, saj obline optično ustvarijo. Za tiste, ki ste širše v zgornjem delu telesa ali pa imate močnejše obrazne kosti, priporočamo ozke “ketnice”, naenkrat pa jih lahko nosite tudi več.

Takšen tip ogrlic pa ni primeren za tiste z močnim oprsjem, zato priporočamo ogrlice s tanjšo ketnico, ki so daljše in ki optično ustvarijo V-izrez in tako vizualno zožajo bujno oprsje.