Katere pričeske so letos najbolj trendy? Ali bomo imeli raje klasične oblike pričesk, ali kaj bolj drznega, enakomerno barvane lase ali pramene, ravno ostrižene lase ali stopničaste ostrižene pričeske?     Letošnje leto lasni stilisti priporočajo naslednje vrste pričesk:

– pričeske z lasmi enake dolžine brez dodatnih slojev oz. topi rez

– paž v različnih oblikah in dolžinah

– moderne različice stopničasto postriženih las

– frufru v različnih verzijah – kratek, dolg, zavesast, redek, počesan na stran …

 

Kar se tiče barvanja las bomo letos videvali pramene v kombinaciji z ombré tehniko svetljenja las, nežne pramene (babylights), rdeče tone in enobarvne pričeske.

TOPI REZ ALI STOPNIČASTO POSTRIŽENI LASJE?

Pri tehniki striženja las bomo letos videvali dve skrajnosti – topi rez in stopničasto postrižene lase. S topim rezom las konice strižemo ravno brez stopničenja, kar pomeni, da zagotovimo moderen videz. Topo striženje lahko kombinirate s pričeskami različnih dolžin. Če las ne želite stilirati zelo rigidno in želite svoji pričeski dodati več gibljivosti in volumna, poskusite lase striči stopničasto oziroma v tako imenovani shag, ki ima veliko slojev in videzu daje drznejši pridih.

PAŽ

Paž bo tudi letos moderen v več različicah – od ravnega strogega topi-rez paža, do razmršenega, drznejšega videza, ki ga lahko kombinirate še z Ombré tehniko svetljenja las. Popularne bodo tudi variacije s frufrujem (ravnim, kratkim ali zavesastim). Najsi gre za paž dolžine do čeljusti, takšnega s frufrujem ali daljšega s prečko na sredini, paž bo hit leta 2022.

1. Dolgi paž, long bob oz. lob

Dolg, stopničasto postrižen paž bo vaši pričeski dodal prilagodljivost (lasje so dovolj dolgi za stiliranje v spete pričeske za razliko od kratkega paža), vendar bo vašemu videzu vseeno dodal kanček glamourja. Je čudovita sprememba za dolgolaske, saj vseeno obdržimo nekaj dolžine, hkrati pa na zelo naraven način poudarimo obrazne poteze vsake ženske.

2. Ravni paž

Ravni paž s topim rezom konic bo vaši pričeski dodal volumen, še toliko bolj, če boste lase barvali s tehniko ombré, kjer so korenine las temnejše barve, po dolžini pričeske pa imamo svetlejše pramene. To pričesko vsekakor priporočamo ženskam s tankimi lasmi, saj bo vašim lasem dodala globino in gostoto.

3. Paž v stilu Stil hollywodske zvezdnice

Paž, navdahnjen s pričeskami zvezdnic starega Hollywooda, bo letos prav tako zelo pogosto videti. Gre za mehek način striženja, kjer so konice las velikokrat zavihane navznoter, dodani, so lahko nežni kodri in zelo poudarjena stranska prečka.

4. Paž v stilu Mie Wallace

Drug stil paža, ki ga je prav tako navdihnila filmska industrija, pa je stil Mie Wallace, lika iz filma Pulp Fiction. Gre za paž s topim rezom konic in ravnim frufrujem, kjer so konice las, tako po dolžini kot v frufruju, zavihane navznoter.

STOPNIČASTO POSTRIŽENI LASJE

Gre za trendy videz, ki pristaja ženski vsake starosti. Če imate dolge ali kratke lase, jim dodajte nežno stopničko ali dve za dodano gibljivost in volumen las. Ko pravilno stiliramo takšno pričesko, lasje so videti sveži, sijoči in dajejo občutek gibljivosti. Tudi ko jih pustimo, da se sušijo na zraku, bodo videti čudovito. Zavesast frufru, ki nežno uokviri vaš obraz in poudari vaše ličnice v kombinaciji z rahlimi valovitimi lasmi, pa vam bo pričaral čudovit romantičen videz.

FRUFRU

1. Zavesast frufru oz. curtain bangs 

Ta stil frufruja je bil izjemno popularen že lansko leto ravno zaradi njegove versatilnosti, saj pristaja skoraj vsaki ženski. Je čudovita alternativa klasičnemu, ravnemu frufruju. Kombinirate ga lahko s pažem, dolgim pažem (lob-om) ali dolgimi lasmi.

2. Redek frufru

Če želite spremembo, vendar ne želite drastične razlike, ki jo naredi recimo gost frufru, poskusite redek frufru (wispy bangs), ki ga lahko potem nosite s prečko na sredini ali na strani in tako dobite ultra-popularen videz zavesastega frufruja. Ker so krajši lasje redkejši, jih je prav tako veliko lažje pustiti, da znova rastejo. Letošnje leto je to ena izmed najpopularnejših pričesk.

3. Gost frufru

Zamenjajte svoje dolge sprednje lase za strukturiran frufru, ki bo vašemu obrazu dodal iluzijo gostih las. Videz, na katerega ciljamo letos, je navdahnjen s pričeskami iz 70ih let, z gostimi, kratkimi sprednjimi lasmi, oziroma podoben pričeski, ki smo si jo za vedno zapomnili kot zaščitni znamki igralke Zooey Deschanel.

Posebna različica gostega frufruja je francoski frufru. Gre za gost frufru z nekaj teksture torej, frufru, ki ga ne sušimo ravno, ampak ga pustimo, da se suši na zraku ali pa ga po sušenju popršimo z vodo ali sprejem z morsko soljo, da dobimo teksturo bolj razmršenega in drznega videza.

BARVE LAS

Medtem ko je leto 2021 prineslo bolj naraven videz z nežnimi balayage prameni, bo letošnje leto drznost pri izbiri barve las v ospredju. Koloristi predvidevajo, da bodo letos moderne drzne, živahne barve las, kot so rdeča, oranžna in nekatere bolj nevsakdanje, kot je recimo zelena, vendar bodo prameni in bolj naraven videz še vedno zelo popularni.

 

Prameni

Še niste popolnoma prepričani, da želite spremembo barve las? Poskusite z nežnimi posvetljenimi prameni, ki ne bodo naredili drastične spremembe, vendar bodo vseeno pritegnili oko. Lase si rahlo nakodrajte, da dobite tako imenovane beach waves oz. lase kot s plaže, ki so prav tako večno moderen stil pričeske.

Za bolj drznejšo različico te pričeske poskusite z balayage prameni v odtenkih karamele in vanilije, za obliko pričeske pa izberite stopničasto postrižene lase z zavesastim frufrujem.