SAMOPODOBA – KAJ IMA LEPOTA S TEM?

 

Nič. Ampak hkrati vse.

Naše mame jamrajo, da so stare, da imajo gube in ohlapno kožo, da niso več mlade. Naj vam kar sedaj povemo, drage mame, da se tudi mladi z napeto kožo in fit postavo žal nimamo radi. V čevljih mladega človeka je dandanes težje kot je bilo kadarkoli prej in kljub temu, da na našem obrazu ni niti ene gube, še vedno usmerjamo pogled stran od ogledala. Ali ste se kdaj vprašali zakaj je temu tako? Zakaj se kljub temu, da smo mladi in lepi ne počutimo kot taki?

 

Samozavest pomeni, da se poznamo, da se zavedamo svojih prioritet, vemo kje so naše meje in se cenimo dovolj, da sami s sabo ravnamo dobro in to pričakujemo tudi od drugih. Samozavestne posameznike ni strah zavrnitve, ne potrebujejo potrditve, ne spreminjajo se zato, da bi bili sprejeti, vendar ker si tega sami želijo. Samozavest je zavedanje, da si dovolj, vreden, uspešen in čudovit. In taki smo prav vsi.

 

Zakaj nima samopodoba nič z lepoto? Zato, ker je to čustvo. Verjemite ali ne, tudi Kylie Jenner ni marala svojih ustnic in je najverjetneje čeznje pretekla obilo solz. Ljudje v vseh obdobjih življenja, v vseh barvah, oblikah in velikosti najdemo nepopolnosti – v tem smo res dobri. Starejši se pritožujejo nad svojo težo, novopečene mamice nad širokimi boki, ženske srednjih let pa skoraj zadane kap, ko opazijo, da se je na njihov obraz naselila gubica: večen simptom staranja.

Vendar to vse so stvari, ki so zlahka spremenjene, zakrite ali olepšane. Torej sta si zunanji videz in samozavest le precej blizu. Ni potrebno postati suženj lepotnih posegov, potrebujemo le estetski pristop s pravimi popravki, ličili, stilom in čutom za ženstvenost.

 

Zakaj je torej samozavest le povezana z videzom? Z razlogom ob tej besedi najprej pomislimo na lepoto. Ljudje ki se znajo oblačiti, se v svojih oblačilih počutijo dobro, so dokazano bolj samozavestni. To pa ni pomembno le zato, ker si drznemo več, saj vase verjamemo, vendar tudi zato, ker samozavest vpliva na naše mentalno zdravje in kvaliteto življenja. Kar 90 procentov žensk meni, da bi imelo več samozavesti, če bi bila njihova garderoba polna oblačil, ki jim pristajajo.

Odgovor je torej preprost; boljši videz kot imamo, bolj se počutimo privlačni in enakovredni. Tako se zavedamo svoje vrednosti, se lažje postavimo zase, ne primerjamo z drugimi, lažje dosežemo spoštovanje in odobravanje, ter morda celo pritegnemo oči simpatije. Vloga oblačil je zelo pomembna tudi v kariernem svetu saj z njimi in tem kako se v njih počutimo, sporočamo o svoji storilnosti.

 

Pojem samozavesti se tako dotika psihičnega kot fizičnega nivoja, in pot do ljubezni samega sebe je velikokrat težka in počasna – kdaj pride zgolj z leti. Kljub temu, da nimamo gub in da je naše telo na vrhuncu svoje zmogljivosti, se ne moremo znebiti prepričanja, da nismo dovolj. In večina nas nima časa za samoizobraževanje in poglabljanje v izvore svojih občutkov ali pa zadostnih sredstev za iskanje pomoči pri strokovnjakih.

Nekje pa je vendarle treba začeti in lažje ter hitreje je to storiti na fizični ravni, zato je  zadovoljstvo z zunanjim videzom pravi naslov.

Ljudje se moramo POČUTITI lepe in to se zgodi le, ko verjamemo, da SMO lepi. Pri Tae Morei smo predani temu, da iz vas prikličemo lepoto, ki jo samo tako težko uzrete. Pokažemo vam, kdo v resnici ste. Predvsem pa ovržemo vaša prepričanja, da niste privlačni, seksi ali fotogenični. Iskreno verjamemo, da lahko vsakdo izgleda dobro in samozavestno. S pravimi stylingi, frizuro in ličenjem dokažemo, da se s svojimi atributi lahko postavite ob bok supermodelom, ki jih občudujete na reklamah.

Ste za, da vam pokažemo kdo ste v resnici?