Popolne kratke hlače za vašo postavo

Kratke hlače, nekatere jih obožujejo, nekatere sovražijo. Ni važna modna sezona, trendi, potiski ali materiali, kratke hlače bodo vedno ene izmed bolj popularnih modnih kosov, ki se znajdejo v garderobi vsake ženske. Kratke hlače dajejo enak poletni, prijetni občutek, kot krilo ali obleka. Tiste, ki pa se rade oblačite drzno a hkrati sproščeno in modno pa verjamemo, da imate v omari več kot le ene kratke hlače in so le te v mnogih krojih in barvah. Kljub temu, da kratke hlače veljajo za vsestranske in enostavne in veliko bolj praktične za aktivne ljudi, kot pa krilo, bi morala vsaka ženska vedeti kako najbolje kombinirati kratke hlače z ostalimi modnimi kosi in predvsem, kakšen model kratkih hlač ustreza njeni postavi. Lahko kažete zagorele noge, vendar je ključno pri izbiri kratkih hlač predvsem dobro počutje in udobje. Kot krila, tudi kratke hlače sledijo pravilu: Vse je v postavi. Najbolj klasični in splošno prilegajoč model kratkih hlač, pa je tisti z nizkim pasom in ravnimi strukturiranimi hlačnicami.

KRATKE HLAČE DO SREDINE STEGEN

Če nakupujete nove kratke hlače in se nakup zatakne pri dolžini hlačnic, takrat izberite hlačnice univerzalne srednje dolžine, torej do sredine stegen. So enostavne, udobne in podarjajo komplimente vaši postavi. Kratke hlače pri katerih lahko zavihate rob, dajejo malce več svobode pri določanju same dolžine, s katero pokažete ali skrijete svoja stegna – odvisno od postave. Tudi, če ste bolj drobne postave, pa jih ne zavihajte preveč, saj bo s tem nastal pretirano nabran in neurejen modni videz.

 

KRATKO KRATKE HLAČE ZA NIŽJE DAME

Če ste nižje rasti in si želite vizualno dodati nekaj centimetrov višine, potem izberite rahlo krajše kratke hlače. S tem, ko bo videti več kože, bo nastala iluzija daljših nog, vendar pazite, da hlače vseeno niso prekratke in da elegantno pokrijejo vašo zadnjico. Da noge še podaljšate, zraven kombinirajte petke v kožni barvi.

KRATKO IN OPRIJETO JE PREVEČ

Ekstremno kratke hlače so odlične, vendar naj ne bodo potem tudi ekstremno ozke, saj za vsakdanjo modno kombinacijo to sploh ni zaželeno. Vse je v iskanju ravnotežja, ki odlično deluje z vašo obliko postave in veličino. Če na primer želite skriti kakšen odvečni kilogram ali kakšno gubico na stegnih, naj bodo hlačnice vseeno primerno dolge in ne preveč oprijete, saj s tem stegno še bolj stisnemo in teh napak pokažemo še več. Prav tako se je pametno izogniti ozkim, raztegljivim in tankim materialom, saj  le ti redko laskajo naši postavi. Pri tako drzni dolžini je pomembna tudi izbira barve. Bolj pametna izbira so temnejše barve, saj kažejo večjo eleganco, ki je pri takšni dolžini prav tako pomembna.

RAVNOVESJE

Edo izmed pomembnejših pravil pri kratkih hlačah, je uravnovešena kombinacija z zgornjim delom oblačil. Naj bo majica ali top proporcionalno primeren glede na kratke hlače. Ne nosite dolge tunike s zelo kratkimi hlačami, to je napaka, ki jo naredijo mnoge mlade dame. Namesto tunike kombinirajte kratek top, vse skupaj pa omilite z jopico ali puloverjem. Prav tako ne nosite le dolgih rokavov in širokih majic na bermuda dolžino kratkih hlač. Preizkusite različne kratke majice in tope, ko se boste počutile udobno, boste vedele, da je kombinacija prava.

NIZEK PAS

Če imate krajši trup, potem je primerno preizkusiti kratke hlače z nižje ležečim pasom. To bo naredilo iluzijo podaljšanega trupa. V nasprotnem primeru, bi kratke hlače z visokim pasom, poudarile ozek pas, vendar bi vaš torzo še skrajšale.

ALI VISOK PAS!

Takšen kroj je primeren za krajše noge in ko želite poudariti ozek pas. Visok pas bo vaše noge še podaljšal, saj bo iluzija ustvarila neskončno dolge noge in zapeljiv ozek pas.  Osredotočite se na točke in predele, ki jih želite zožati ali podaljšati ter poudariti. Ko izberete te predele, boste vedele kateri kroj je primeren za vašo kombinacijo.

ZADRGA OB STRANI

Če ste bolj polne postave, z bolj poudarjenimi oblinami in si želite malce ožje silhuete, potem izberite kratke hlače z višjim pasom in zapenjanjem na zadrgo ob strani. Takšen kroj je eden izmed bolj laskavih za dame z močnejšo postavo, saj ne doda dodatnega volumna, za razliko od kratkih hlač z gumbi in zadrgo spredaj. Takšen kroj je odličen tudi zaradi raztegljivosti v pasu, kjer se tako ne nabirajo dodatne gube in se tisti dodatni kilogrami ne opazijo.

OZKI BOKI IN ŽEPI

Na drugi strani modnih trendov pa so tudi dame z ozkimi boki in bolj drobno postavo, ki pa svoje obline želijo poudariti. Izberite modne kratke hlače, ki imajo več detajlov in žepe na zadnji strani. Odlična kombinacija je tudi detajl čipke ali gubanja. Če pa imate močnejšo postavo, pa se strogo izogibajte gubanju, čipkam in ostalim detajlom, ki volumen povečajo. Naj poletni dnevi s kratkimi hlačami, v katerih se počutite zapeljivo, pokažejo vso pozornost vaših modnih čutov!