NOVEMBER JE ČAS ZA ORGANIZACIJO IN ČIŠČENJE OMAR!

Zakaj? Ker ljudje po navadi rade kupčkamo stvari. Skladiščimo kupe oblačil, ki jih je škoda zavržti in jih bomo enkrat že oblekli…in ta “enkrat” traja pet ali več let.

Ne moremo se izogniti vprašanju: »Kaj vam bodo vsi ti kupi, če še vedno nimate kaj obleči, ste naveličani starega stila in ne čutite zadovoljstva, ko se podate v omaro?«

Pregovor pravi, da mora staro ven, zato da naredi prostor novemu…kar velja za oblačila, čustva, navade in podobo.

Mesec november je tik za ovinkom. Po tradiciji je to čas, ki signalizira izmenjavo energije med poletjem in zimo. Kot živali v prehodnem obdobju tudi sami menjamo dlako. In ker so naša “dlaka” oblačila, nastane potreba po prehodu garderobnih kosov iz poletnih v bolj mrazu-primernim. Vsak izmed nas se najbrž ob prehodni sezoni postavi pred omaro in sooči s kupom oblačil, od katerih se bo s težkim srcem ločil.

Oblačila za večino nosijo sentimentalno vrednost. Ravno ta naredi čiščenje omare pravo nočno moro. Nekaterih kosov se preprosto ne zmoremo znebiti čeprav jih nikoli ne oblečemo. “Morda mi bo prišlo prav nekoč v prihodnosti”, si rečemo in kos zabašemo na dno omare, kjer bo na plano prikukal šele ob naslednji “čistki”.

Kljub temu, da čiščenje omare ni najbolj prijetno opravilo, je še kako potrebno. Posebej zdaj, ko prehajamo na toplejša oblačila. Čeprav ima večina raje hladnejše mesece, ker ne zahtevajo da smo “v formi” naj vas ne preslepijo!

Take kose je navsezadnje težje kombinirati, saj se kar naenkrat znajdemo med različnimi oblačili, ki jih bomo oblekli hkrati. “Osnovo” oz. majico in hlače je potrebno obleči še v topel plašč, po potrebi dodati spodnjo majico in najlonke za dodatno toplino… Vse te plasti spodnjih majic, dolgih majic, jopic in na koncu plaščev predstavljajo velik izziv. Hitro naredimo napako in se preveč “zadekamo”. Dolge jope in široki puloverji nam na napačnih mestih dodajo volumen in posledično izgledamo premočni. Za nameček pa so jesenska in zimska oblačila po večini narejena v temnih odtenkih, ki nas po hitrem postopku spremenijo v zdolgočasene in nezadovoljne, če jih ne znamo popestriti.

Zimska oblačila so v naši omari več kot eno sezono, saj se v hladnejših mesecih nosijo osnovni kosi, ki nam pridejo večkrat prav. Po jaknah, plaščih in bundah namreč posežemo tudi ob hladnejših večerih v toplejših mesecih. Ker nam bodo te prišle prav v vseh letnih časih je pomembno poskrbeti, da nam pristajajo, da so kvalitetni in da jih z lahkoto kombiniramo. Po drugi strani pa se je potrebno znebiti tistih, ki v omari že praktično puščajo korenine.

Ker je prenova garderobe resen izziv, sploh zaradi naše navezanosti na oblačila, je dobra ideja pri tem poiskati pomoč. Z našimi  paketi prenovljene garderobe vam pomagamo, da ne kupujete preveč in da lažje kombinirate obstoječa oblačila z novimi. Poskrbeli bomo, da bo vaša omara polna vsega-od osnovnih modnih oblačil pa do dodatkov, nakita in oblek za posebne priložnosti. Tako boste lahko kombinirali na tisoč in en način in imeli dovolj primernih kosov za vsako situacijo in modno kombinacijo!

Na pomoč vam priskočimo s pregledom garderobe na vašem domu, v našem studiu ali on-line. Skupaj pregledamo oblačila in določimo tista, ki jih bomo obdržali in tista, ki so neustrezna in jih je potrebno odstraniti. Prav tako vam priskrbimo seznam oblačil, ki jih je potrebno dokupiti in vam sestavimo stajlinge iz obstoječih. Po želji opravimo tudi stilsko svetovanje, da boste razumeli zakaj v določenih modnih kombinacijah izgledate odlično in zakaj vam spet druge ne ustrezajo.

Poskrbite, da v vaših oblačilih ne bo ležal napačno vložen denar, ki bo samo v napoto. Raje ga zapravite na kvalitetnih kosih, ki vam bodo služili več sezon.