Nova modna pravila za večje prsi (II. del)

KOMAJ ZAPETI TELOVNIK

In tisoče nasvetov, kako se temu modnemu kosu izogniti. Mi trdimo drugače! Izberite takšen telovnik, da primerno pada ob telesu, z dolgimi linijami in enostavnim krojem. S tem poste umaknile poudarek z oprsja in podaljšale vaše telo, s čimer boste še dodatno pomanjšale oprsje. Ne obremenjujte se z zapenjanjem gumbov, naj telovnik prosto pada ob telesu in se na splošno izogibajte različnim zapenjanjem preko zgornjega dela telesa.

POZOR DEKOLTE!

Vedno so nas učili, da pri polnejših prsih rajši nosimo bolj širok V-izrez dekolteja. S čimer se mi zopet ne strinjamo, saj takšen izrez oprsje še poveča in mu doda širino. Vsaka bolj prsata dama, si zasluži lep globok V-izrez, kjer se pokaže ravno prava mera gole kože. Takšen izrez pa seveda poudari oprsje, ki je simetrično in prav nič preširoko.

PULI OVRATNIK ALI NE?

Večje oprsje in zaprti puli ovratnik nista vedno šla z roko v roki, vendar ta elegantna in enostavna silhueta črnega oprijetega pulija se ne vda tako zlahka. Ker je takšna silhueta oprijetega črnega pulija lahko dosti razkrivajoča, je mnogo modnih navdušenk nad takšnim kosom skeptičnih, vendar ob pravi kombinaciji, je tudi takšen kos lahko odličen del modnega videza. Oprijet kroj in visok pas lahko podaljšata telo in ga s tem tudi zožita, kar pomeni da tudi prsi izgledajo manjše. Pospremite ga z nekaj živimi dodatki in visokim krilom v A-liniji ali z visokimi širokimi hlačami in salonarji. Kombinacij je nešteto, drznite si preizkusiti vse.

KRATEK TOP JE TOP!

Reci dami z bogatim oprsjem, da česa ne more nositi in našla bo način, da takšen kos na njen izgleda odlično. V tem primeru je to kratek širok top oziroma majica nad popkom. Takšna majica ali top lahko na dami z bolj bogatim oprsjem naredi veliko škode za modni videz, sam postane preveč opazno in še poveča zgornji del, ter naredi ostale dele telesa drobne. Vendar tudi za takšen ne ravno enostaven modni kos obstajajo triki. Rokavi takšne majice naj bodo sproščeni oziroma naj bo šiv rokava spuščen čez ramena. Predvsem podo pomagali živi in drzni vzorci, izmed njih najbolj primeren so navpične črte, ki jih za popestritev lahko pospremite z posebnim potiskom ali ilustracijo.

MOŠKA FIGURA

Za nekatere dame z večjim oprsjem je morda prav nadležno poiskati osebni stil, sploh če se ta nagiba k bolj moški modi, saj je za ženske z bolj deško postavo lažje oblikovati takšen modni stil. Vendar nič ni nemogoče! Prvo poiščite hlače, ki imajo same po sebi močno strukturo, višji pas, široke hlačnice in podobno. Z živo in zamolko barvo in vzorci minimaliziramo obline in poudarimo tiste dele, ki želimo da izstopajo. Oblike naj bodo same po sebi definirane, kot že omenjeno, se izogibajte gumbom in pretesnim oblačilom. Krajši odpet telovnik, visok pas in široke hlačnice na rob, po vrhu vsega pa še vrtoglave pete – in odlična modna kombinacija izposojena pri moški populacije je tu, unikatna kot še nikoli!