Nosečniška oblačila. Ob teh besedah večino modnih navdušenk kar strese od groze. Nekaj čudnega je v tem, da svet predvideva, da toliko bodočih mamic želi zamenjati svoja trendi oblačila in za devet mesecev sebe zaviti v nosečniška široka oblačila. Morda je bilo tako pred mnogo leto, vendar se časi spreminjajo. Sedaj je več kot zaželjeno, da so tudi bodoče mamice še vedno videti in se počutijo enako, kot so se pred nosečnostjo. S tem ciljamo predvsem na lasten modni okus in ohranjanje modnega stila, ki ste mu bile zveste toliko časa. V zgodnejši fazi nosečnosti se osredotočajte na enostavne in šik obleke, pri izbiri kavbojk so odlične takšne z bolj raztegljivim zgornjim delom, ki so še vedno videti odlično poleg tega pa so tudi udobne, v kasnejši fazi nosečnosti, pa naj kavbojke zamenjajo pajkice iz naravnih materialov in tunike, ki naj ne bodo prevelike.

Še vedno želimo, da ste videti modno, trendi in seveda, da vam je udobno. Tudi obleke ali krila so v kasnejši fazi še kako priljubljene. Najpogostejša izbira so obleke z visokim pasom, prav tako krilo z visokim pasom, iz raztegljivega materiala, ki je spodaj bolj oprijeto in se odlično poda na bel top in usnjeno jakno. Prav tako so v nosečniški modi priljubljeni topli mehki materiali, kot so pletenine, iz lahkotnih materialov za pomladne dni in poletne večere. Držite se sledečih modnih zapovedi, za nosečniški blišč in modno ozaveščenost skozi celotno nosečnost.

 

OBLEKE

Za nosečnice so obleke predstavljene predvsem z visokim pasom in z maxi ali midi dolžino, vendar so se v tokratni modni sezoni trendi malce zavihteli na drugo stran. Vrnile so se kratke obleke s pridihom 60ih. Takšne obleke imajo jasno krojeno A-linijo, ki je prav tako primeren kroj za čas po nosečnosti. Modni oblikovalci pa so prav tako pokazali nešteto različic dolgih lahkotnih oblek za nosečnice, ki so krojene v bolj empirskem stilu, torej stisnjene pod prsmi in potem lahkotno spuščene proti tlom.

3 7 8

SPREJMITE RAZTEGLJIVE MATERIALE

Ko ste v kasnejši fazi nosečnosti, tam nekje v sedmem mesecu nosečnosti, poudarite svoj čudovit nosečniški trebuh, saj bo na vas izgledal čudovito. Ne želite si izgledati v celoti večje in širše, ko ste noseče, zato so več kot primerna oblačila iz raztegljivih lahkotnih materialov in tanke pletenine. Naj se tkanina oziroma oblačilo ovija okoli vaših oblin in s tem pokaže vaše čudovite noge, boke in nosečniški trebušček.

10 3 1

NOSEČNIŠKI JEANS JE ŠIK

Če ste bolj za hlače, kot za oprijete obleke, pa se držite tega, da oblečete tisto v čemer se počutite udobno. Pri vseh modnih trendih se tudi za nosečnice najdejo odlične kavbojke z gibljivim in prilegajočim delom v pasu, ki si ga glede na fazo nosečnosti same oblikujete in širite. S tem je vaš trebušček dodatno podprt, vaša zadnjica in boki, pa so, zaradi jeans materiala še vedno lepo oblikovani in laskajo vaši postavi.

2 5 9

OHRANJAJTE PREPROSTOST

Izognite se preveč živim in neon barvam, satenastemu materialu, ki ni prav nič prijazen za obline in kričečim vzorcem. Namesto teh modnih napak, se rajši posvetite jasnim naravnim barvam ali temnejšim tonom in enostavnim potiskom, če le te morajo biti. Jasno pa je, da tudi v nosečnosti- z modno črno ne moremo brcniti mimo.

6 9 11

NA PLAŽI

Nosečnost in otroci so nekaj najbolj čudovitega, zato se s tem pohvalite!  Če si želite bolj zakritih modnih kosov na plaži, izberite enodelne kopalke v še vedno elegantnih krojih in barvah. Za dodatno modno eleganco pa lahko dodate še velik pleten klobuk in poletno čipkasto tuniko v beli barvi, tako se boste na plaži počutile udobno in tudi modno.

5 8 9

OVIJAJOČE

Kot smo omenili, svoje obline rajši pokažite, kot, da jih skrivate v prevelikih kosih oblačil. Ker se tem času tudi dekolte dobi posebno pozornost, se obleka elegantno ovija okoli bokov do kolen, v zgornjem delu, pa si lahko privoščite malce več drznosti in povečate svoj dekolte izrez do še vedno elegantne, a ženstvene meje. Za dodatno večerno eleganco, svoje dekolte okrasite še z veliko modno ogrlico in šik nosečnica je tu!

1 8 9

BARVNA PALETA

Kar se tiče barvne palete, so poleg klasične črne in temnejših tonov, primerne tudi bela in pastelne barve, če le te združimo v pravih modnih kombinacijah. Zelo pogumno lahko postavimo živahno rdečo ob bok nežni modri ali vijolični, za bolj svež in poletni videz. Vse je odvisno od dodatkov in osebnega počutja. Zažarite v vsej svoji nosečnosti in le tega ne zakrivajte, vendar s ponosom pokažite.

1 5 10

POTISKI

Eden od dominantnih potiskov so nesporno navpične črte. Kljub nosečnosti in nekaj pridobljenim kilogramom navpične črte silhueto zožijo. Prav tako je primeren orientalski cvetlični vzorec, saj naznanja pomlad in kot je za potisk znano, malce zabriše prvotno obliko silhuete. Seveda želimo, da se poudari nosečniški trebušček, vendar s takšnim vzorcem na pravih mestih oblačila, lahko zakrijete ostale odvečne kilograme, ki se naberejo skozi nosečnost. Kot je za poletni čas primerno, pa se posvetite tudi mornarskim vzorcem horizontalnih črt, potiskom sidra in ostalim morskim simbolom. Pri črtah pa bodite pazljive in horizontalne uporabljajte samo pri poudarjanju zgornjega dela telesa ali trebuščka.

7 8 10

by