Športne silhuete

Športni modeli sončnih očal so miktrotrend tega poletja. Veliko modnih oblikovalcev je bilo letos navdahnjenih z okvirji, ki jih nosijo športniki. Od ogromnih okvirjev, ki spominjajo na smučarska očala, do ožjih, ki jih po navadi vidimo na kolesarjih, modni oblikovalci so letos resnično ta trend naredili za svojega. Prav tako priljubljen detajl so stekla z reflektivnim učinkom, ki spominjajo na ogledalo. Če se odločite za drzna športna očala, naj bodo ta fokus celotnega stylinga. 

Očala brez okvirjev, ki spominjajo na 2000a

Modni trendi, ki smo jih bili vajeni pred 20 leti, oz. tako imenovana Y2K moda se odraža tudi pri trendih sončnih očal. Tako se vračajo tudi očala brez okvirjev, ki so jih na začetku tega tisočletja nosile zvezdnice, kot so Jennifer Lopez, Christina Aguilera in Paris Hilton.

Živahna stekla

Stekla v živahnih odtenkih so čudovit modni dodatek, ko želite vašemu stylingu dodati nekaj barve. Roza ali rjavi odtenki stekel bodo ogreli vaš obraz, medtem ko tistim s kožo s hladnim podtonom priporočamo očala z zelenimi ali modrimi stekli.

Iluzija v obliki ellipse

Če želite zadržati basic videz, vendar vseeno ostati v koraku s trendi poskusite okvirje v obliki elipse. Ti so vsekakor velik hit ampak najverjetneje modnih smernic še ne bodo hitro zapustili, zato so takšna sončna očala tudi dobra investicija, saj jih boste lahko nosili še nekaj časa. 

Mačje oči nekoliko drugače

Okvirji v obliki mačjih oči oz. cateye očala bomo poleti 2022 nosili v prenovljeni različici. Ne gre za večno klasiko, temveč za bolj dramatične okvirje s koničastimi vogali in širšimi okvirji. Očala v obliki mačjih oči lepo pristajajo skoraj vsem oblikam obraza. Okvirji bodo na voljo v klasičnih barvah kot so črna, rdeča in modra oz. v vzorcu želvovine.