Cikličnost mode je letošnje leto dobro razvidna. Z vračanjem v zgodnja 2000 (tako imenovana Y2K moda) kot tudi v 20., 60. in 70. leta, je letošnja moda barvita, drzna in popolno nasprotje oblačilom, ki smo jih bili vajeni v času pandemije. V drugem delu članka Modni trendi 2022 vam bomo predstavili naslednjih pet modnih trendov – plisé, čevlje s platformo, maksimalistično modo, kostime in obleke ter franže.

Plisé in plisirana krila

Eden izmed trendov, ki ga najlažje vključimo v svoj modni stil je plisé, ki ga bomo najpogosteje videvali na plisiranih krilih, velikokrat pa tudi na drugih modnih kosih. Pri pliséju letos ni pravil – variacije bodo segale od enostavnih, barvitih, monokromatskih izvedb pa do kombinacij s pleteninami ali kratkimi topki.

Plisé trend priporočamo ženskam vseh starosti.

Čevlji s platformo nas vračajo v 90. leta Od vrtoglavo visokih salonarjev do nizkih čevljev, sandalov in škornjev – debelo platformo bomo letos videvali pri vseh tipih obutve. Letošnje leto gredo tanke pete počivat.

Čevlji z debelo platformo so primerni za vse starosti, vendar bodite pozorni, da glede na vaše gležnje ne izgledajo preveč robustno.

Maximalistična moda – pisano in vzorčasto

Maximalistična moda je trend, ki ga zaznamujejo živahne barve in pisani, kričeči vzorci ter dodatni detajli kot so volančki. Letošnje leto bo moda namreč sredstvo sreče, optimizma in samoizražanja kar se v živahnih modnih kosih lahko dobro prepozna. Z vračanjem v 60. in 70. leta bodo v središču tega trenda vzorci navdahnjeni s psihadeličnim stilom in hipi gibanjem. 

Maximalistično modo pripročamo ženskam vseh starosti.

Obleke in kostimi – poslovni stil se vrača

Obleke in kostimi so v zadnjem času skorajda izginili iz modnih brvi, saj nas je večina svoje delo opravljala od doma, kar je pomenilo, da smo se oblačili bolj udobno in manj uradno. Toda letošnja sezona bo temu naredila konec, saj se v modo vračajo kostimi, ki se bodo najpogosteje nosili čez:

– kratke topke (bra tops), saj so se modni oblikovalci odločili, da se bomo v pisarne vrnili v nekoliko bolj seksi različici, in

– majice ter tope, za nekoliko bolj sproščen videz.

Blejzerjibodo imeli dolge rokave, ramena bodo podložena, suknjiče pa bomo videli v različnih barvah in krojih, čeprav bo najpogostejša široka, over-sized oblika. Širši blejzer lahko kombinirate s pasom in tako lažje ustvarite videz peščene ure. Lahko pa velik, over-sized suknjič nosite tudi kot samostojen kos, ki nadomesti obleko.

Obleke in kostime priporočamo ženskam vseh starosti.

Outfit za na zabavo: Franže

Letošnje leto je zaznamovano z modnimi kosi, primernimi za zabave dolgo v noč. Franže so sinonim za zabave še iz časov, ko so jih v 1920ih na zabave začele nositi mlade ženske, tako imenovane flapper girls. Ta trend prav tako poseže v našo željo po senzornih občutkih in po tem da se dotaknemo materialov ter jih občutimo na koži, nekaj kar nam je bilo v zadnjih dveh letih odvzeto.

Franže na oblačilih priporočamo visokim in vitkim ženskam, ker nas lahko optično razširijo. Lahko pa trend vključimo v svojo garderobo tako, da so franže prisotne na modnih dodatkih ali čevljih.

Pri vključevanju trendov v svojo garderobo je potrebno vedeti tudi, da vsak moderen kos oblačila ali trendy modni dodatek, ne pristaja vsakomur. Zato vam z veseljem pomagamo razrešiti dileme pri iskanju novih modnih kosov. Preverite ponudbo naših storitev tukaj.