Cikličnost mode je letošnje leto dobro razvidna. Z vračanjem v zgodnja 2000 (tako imenovana Y2K moda) kot tudi v 20., 60. in 70. leta, je letošnja moda barvita, drzna in popolno nasprotje oblačilom, ki smo jih bili vajeni v času pandemije. V prvem delu članka vam bomo predstavili prvih pet modnih trendov, ki jih bomo letos videvali.

Nizek pas, mikromini in moda Y2K

Navdahnjeno z modo iz zgodnjih 2000 (Y2K moda), se letošnje leto hlače nosijo zelo nizko, krila pa so podobno kot v 60. letih prejšnjega stoletja, postala že krajša. Hlače z nizkim pasom bomo videli v različnih materialih – v denim oz. Jeans varianti, kot tudi v usnjeni in platneni različici in različnih kombinacijah (kratki topi, jopice, blejzerji).

Y2K moda narekuje razkazovanje spodnjega dela trupa – nižji, ko je pas, krajši mora biti zgornji del našega outfita.
Minikrila so krojena izjemno kratko, tako da so že dobila naziv mikromini. Podobna krilom, ki so jih v 90. letih nosili supermodeli, bodo mikrokrila, ki razkrivajo več kot polovico naših stegen, vladala letošnjim trendom. Podobno kot pri hlačah bodo tudi pri krilih na voljo različice v živahnih in vpadljivih barvah, potiskih, vzorcih in materialih. Tako bo zagotovljeno, da še tako majhen in kratek modni kos, našemu izgledu doda drznost in samozavest.

Nizek pas in mikrokrila priporočamo ženskam starim do 30 let.

Cut out oblačila

Letošnja moda s številnimi trendi sledi cilju, da pokažemo nekoliko več kože. Zato bodo moderna oblačila z izrezanim delom oz. tako imenovanim cut out-om. Cut out-e bomo videli na vseh modnih kosih od oblek, do majic, topov, srajc in hlač kot tudi v različnih asimetričnih in detajliranih izvedbah.

Oblačila z izrezanimi deli oz. cut out-i priporočamo ženskam starim do 40 let.

Regencycore trend se iz leta 2021 nadaljuje v 2022

Navdahnjeno s priljubljenim šovom Bridgerton in z vračanjem mode iz 70ih let, ko je modo iz britanskega obdobja Regentstva popularizirala Vivienne Westwood, se iz leta 2021 v 2022 nadaljuje t.i. regencycore. Ta modni trend navdihujejo nežne silhuete in barve iz začetka 19. stoletja, videli pa ga bomo v obliki bisernih modnih dodatkov (ogrlic, zapestnic, uhanov, lasnic), dodatkov starinskega izgleda (zlate broške, ogrlice), pletene kratke jopice pastelnih barv, drobni cvetlični vzorci in strukturirane obleke.

Regencycore trend priporočamo vsem starostim.

Široki rokavi dvignejo vaš izgled na višji nivo

Od širokih srajc pa do balonastih silhuet, se bo tudi v letu 2022 nadaljeval trend širokih rokavov (puff sleeve). Videti ga bo moč na oblekah, majicah, blejzerjih in pleteninah, v nežnejših barvah in vzorcih (v stilu regencycore) ali pa v nekoliko bolj drznejših kombinacijah (recimo s hlačami z nizkim pasom, minikrilom) in barvah (neonsko rumena). Vsekakor bodo široki, nabrani rokavi vaš izgled dvignili na višji nivo.

Trend širokih rokavov oz. puffy sleeves priporočamo ženskam vseh starosti, vendar predlagamo, da ga kombinirate v skladu z vašo postavo (široki rokavi lahko vaše telo optično razširijo) in v obzir vzamete preostale dele vašega outfit-a.

Barva leta 2022: Very Peri, drzna barva sivke

Za barvo leta 2022 je bila razglašena drzna svetlo vijoličasta barva v odtenku Very Peri. Barva ki je hkrati nežna in dinamična, zelo dobro povzame sodobno super žensko, ki je ženstvena in ambiciozna. Videli jo bomo tako med oblačili, kot čevlji in dodatki.

Very Pery barvo priporočamo vsem starostim.

Velike torbe za zelo zaposlene in aktivne ženske

Mikro torbice se poslavljajo, med modnimi dodatki pa bodo v novem letu kraljevale velike, široke, »bulky« torbice. Zaradi njihove velikosti, boste končno lahko s sabo ves čas imeli vse stvari »ki so nujno potrebne«, ki smo jih do sedaj le stežka stlačili v mini torbice.

Trend priporočamo ženskam vseh starosti, vendar predlagamo da obliko torbice izberete premišljeno, saj vas lahko velika torba optično razširi.

Pri vključevanju trendov v svojo garderobo je potrebno vedeti tudi, da vsak moderen kos oblačila ali trendy modni dodatek, ne pristoji vsakomur. Zato vam z veseljem pomagamo razrešiti dileme pri iskanju novih modnih kosov. Preverite ponudbo naših storitev tukaj.