Medtem, ko se nas večina sprašuje kako zmanjšati bujne obline, imajo nekatere dame ravno nasprotno težavo. Če ste že naravno bolj drobne in suhe postave, je morda težje kot se zdi ostalim, najti popoln stil in oblačila, ki se lepo prilegajo vaši silhueti. Obstaja več trikov za suha dekleta, ki si želijo bolj poudarjenih oblin na vseh pravih mestih, le te pa vam predstavljamo v tokratnem modnem namigu.

OBLEKE, TOPI IN HLAČE

Obline lahko svoji postavi dodate z oblekami, ki imajo v pasu naborke in gubanje, enako lahko kombinirate tudi tope ali majčke, ki se spodaj zaključijo oprijeto, vendar z elegantnimi naborki. Hlače so najbolj primerne tiste v ravnih krojih ali takšne, kot so letos moderne, z bolj zvonasto krojenimi hlačnicami, saj dajo telesu dodatno obliko in dimenzijo. Če niste ravno navdušene nad takšnimi kroji, pa bodo tudi ozke oprijete kavbojke videti fantastično- vendar jih kombinirajte z topom, ki se širše zaključi – za večji volumen.

4  31 1

PRIMERNI MATERIALI

Najbolj primerne tkanine in materiali, so tisti z že dodelano strukturo, saj lahko ustvarijo iluzijo oblin, vendar pazite, da vse skupaj ne bo preveč napihnjeno. Če postavo želite poudariti so seveda primerne bolj padajoče in oprijete tkanine, vendar če želite dodati obline svoji postavi, je boljša izbira debelejši material, kot je na primer volna.

2 13 18

ENOSTAVNI IN HITRI TRIKI

Najbolj enostaven trik so horizontalne črte na oblačilih, kot so majica ali krilo, saj s tem naredite iluzijo širine in pridobite nekaj oblin. Izogibajte se oblačilom v črni barvi, saj vas le ta še zoži. V garderobi vsake ženske s bolj suho postavo pa bi moral biti pulover ali majica z vodoravnimi črtami po vsej dolžini. Prav tako odlično za zakrivanje presuhih ramen in rok so dolgi ali ¾ rokavi, ki v paru s črtastim vzorcem naredijo čudeže.

6 9 16

DODATKI

Naj pasovi postanejo vaši najboljši prijatelji! Tako tisti tanki, kot debelejši pasovi opasani preko plapolajoče lahkotne obleke ali topa, bodo dodali obliko modnemu videzu in poudarili le vaš ozek pas.

5 32

KOPALKE IN OBLAČILA ZA NA PLAŽO

Osredotočite se na zgornje dele kopalk, ki so podloženi in trikotne oblike, saj dajejo iluzijo večje košarice. Če imate večje oprsje, pa iščite predvsem kopalke z večjo oporo zgoraj in naramnicami okoli vratu. Tudi tu je pomemben potisk, vodoravne črte so odlična kombinacija, v belo-modro-rdeči barvi mornarskega stila. Odlična izbira so tudi enodelne kopalke z vodoravnimi linijami potiska, ali pa spodnji del kopalk z visokim pasom. Za bolj poudarjene boke lahko uporabite nabrana poletna krila ali enostavne rute, ki si jih prevežete okoli bokov, da le te izgledajo bolj bujni, noge pa naj ostanejo vitke in izpostavljene.

20 21 24

SLOJI

Nanašanje oblačil v slojih naredi odličen občutek volumna in oblin. Sloje lahko naredite iz več kosov oblačil in z velikimi ogrlicami ali na splošno izpostavljenimi dodatki. Pazite, da se vam oblačila vseeno popolnoma prilegajo, saj vas večina naredi napako pri izbiri prevelikih padajočih oblačil, da bi zakrile svojo suho postavo, a ravno s tem jo poudarite, saj oblačila prevladujejo nad telesom.

3 11 25

PRESUHE NOGE

Tudi takšen problem se lahko pojavi. Najboljši način, kako v poletnih dneh zakriti presuhe noge je z lahkotno maxi obleko ali krilom, ki pada ob telesu in parom izstopajočih sandalov s peto ali brez. Pazite le da oblačila in krila niso preveč ohlapna in vrečasta.

33 28 29

VITKEJŠA RAMENA IN ROKE

Odličen način kako malce zakriti vitkost, so dolgi rokavi in blazerji ali jakne, ki umaknejo pogled od vitkih ramen. Zraven usnjene motoristične jakne, ki naj bo v ramenih primerno krojena in dodatno prešita za polnejši videz, nosite svetle hlače ali izstopajočo obutev, saj tako naredite ravnovesje med zgornjim in spodnjim delom telesa. Prav tako primerni so široki padajoči rokavi, ki pa jih je potrebno pazljivo kombinirati z ostalimi modnimi kosi, da ni videti vse preveč ohlapno in kičasto.

2 4 30

by