Izgledati dih jemajoče in hkrati dobro gospodariti s svojim denarjem temelji bolj na tem, da veste, kaj vam pristaja in kaj potrebujete, kot pa zgolj slepo nakupovanje novih trendov. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov, kako izgledati dobro brez, da bi zato odšteli malo bogatstvo.

1. Kupujte modne kose, ki vam bodo služili za več priložnosti hkrati 

Ko se odločate med novimi oblačili, razmislite, katere modne kose bi lahko nosili za več dejavnosti ali priložnosti hkrati. Bluza, ki jo lahko nosite na nedeljski brunch, je hkrati lahko del popolnega stylinga za ponedeljkov sestanek. Osredotočite se na modne dodatke, ki bodo vašo garderobo dvignili na nov nivo in vam zagotovili edinstven videz. Modni dodatki vam bodo omogočili tudi, d so ista oblačila v kombinaciji z različnimi modnimi dodatki kot recimo rutke, barvne torbice ali živahni čevlji, videti kot popolnoma nov styling.  Več o tem kako popestriti svoj videz z modnimi dodatki, preberite tukaj.

2. Bodite pozorni na kroj

Styling, ki laska vaši obliki telesa in v katerem se počutite samozavestno, bo v vas prebudil vašo notranjo divo ne glede na to koliko denarja boste odšteli zanj. Dobro ukrojena oblačila bodo izražala ženstveno moč in energijo, ki bi jo široki in ohlapni kosi zakrili. Prav tako primerna oblačila vašemu videzu dodajo elegantno noto in ustvarijo iluzijo, da ste za ta styling odšteli veliko več, kot ste v resnici. Če so rokavi preširoki, ramena na oblačilih preozka, hlačnice predolge obleke pa preohlapne, smo hitro lahko videti slabo (četudi smo za posamezen kos odšteli malo bogatstvo). Zato se znebite ohlapnih oblačil, in raje oblecite takšna, ki vaše telo poudarijo na pravih mestih. 

3. Skrb za oblačila bo poskrbela za polnejšo denarnico

Imeti dober stil pomeni tudi, da imate do svojih modnih kosov določen odnos in da skrbite zanje. Namesto cenejših kosov, ki se vam bodo, potem ko jih boste nekajkrat oblekli, uničili, mogoče raje investirajte v kakovostna oblačila, čevlje in dodatke v večno modernih krojih in variantah, katerim s primerno skrbjo podaljšate življenjsko dobo. Tako boste ves čas izgledali čudovito, hkrati pa še prihranili nekaj denarja. 

4. Pred in med nakupom bodite analitični

Preden se ponovno odpravite v nakup, razmislite o tem, kaj v svoji garderobi že imate, kaj je takšnega, ki bi si morali nujno omisliti in hkrati kaj imate doma takšnega, kar več ni moderno oz. vam ne ustreza. Velikokrat se v shopping podamo brez cilja, kupimo stvari, ki so nam všeč na lutki ali na drugih ljudeh, doma pa ugotovimo, da teh kosov ne moremo kombinirati z veliko stvarmi oz. da nam nov nakup sploh ni všeč.  Imate v omari že več majic v črni barvi, vendar nobene v vijoličasti? Je vaša garderoba sestavljena zgolj iz majčk, manjka pa vam kakšna elegantna bluza? Potem je čas za analizo vašega stila. Pri Tae Morei vam z veseljem pomagamo osvežiti vaš osebni stil. Preberite več tukaj.

5. Prenehajte nositi oblačila, ki niso več moderna

Vsake toliko je v svojo garderobo POTREBNO malo prevetriti in razmisliti, katera oblačila nam sploh še pristajajo in katera oblačila absolutno niso več moderna. Ko nosimo kose, ki že dolgo niso več “in”, čeprav so nam zelo všeč, hitro dajemo vedeti, da ne poznamo samih sebe in da ne razumemo svojega telesa. Včasih se je težko ločiti od oblačil, ki imajo sentimentalno vrednost ali pa so nam res všeč, vendar so najljubši kosi velikokrat že tako zelo ponošeni, da se tudi to že vidi. Res je, da je moda ciklična, da se trendi vračajo in da določeni kosi lahko izgledajo na vas super še po 20ih letih. Ampak velikokrat so ti modni kosi zgolj izjeme in ne pravilo, zato vam priporočamo, da v svoji garderobi opravite spomladansko čiščenje. Če pri tem potrebujete pomoč, vam je na voljo Stilska preobrazba vaše garderobe, s katero boste poskrbeli, da boste ves čas videti fantastično.

6. Bodite pozorni na barve in finiš svojih modnih dodatkov

Barvam delov modnih dodatkov, kot so recimo sponke na pasovih in čevljih, gumbi, zadrge, verige na torbicah velikokrat ne posvečamo veliko pozornosti. Vendar s koordiniranjem barv in finišev teh delov hitro lahko dosežemo videz, ki je videti bolje (in “dražje”). Če se recimo odločite za pas s srebrno sponko, naj bo tudi vaš nakit v srebrnih odtenkih. S takšnim koordiniranjem videz povežete med sabo in z majhno spremembo, dosežete krasen rezultat.

Za zaključek pa – biti videti stilsko dovršeno, brez da bi zato zapravili celotno bogastvo, ni težko. V svojo garderobo in svoj stil je mogoče treba vložiti zgolj malenkost več časa in premisleka.