1. USTVARITE DOBRO PODLAGO

Večina umetnikov ličenja je mnenja, da je ključ do najboljšega nanašanja ličil koža, ki je nahranjena, negovana in zdrava. Vsaka ženska ima svojo negovalno rutino, vendar je za zrelo kožo potrebno vedeti slednje: s starostjo koža izgublja sposobnost zadrževanja vlage, zato jo je potrebno zadostno navlažiti. Namesto težkih, mastnih krem raje nanesite hidratantno oziroma vlažilno lahko kremo. S tem boste ne samo negovali kožo, ampak ustvarili odlično podlago za nanašanje make upa, ki bo dodatno preprečila odlaganje pudra v gubice.

Ko se dnevna krema vpije, na področja obraza kjer imate gubice ali druge nepravilnosti nanesite “primer”, ki bo te dele obraza zgladil in še dodatno pripravil na tekoče podlage, ter jih držal na mestu. Priporočamo, da ste pri nakupu primer-jev, tekočih podlag in korektorjev pozorni na sestavine kot so hialuronska kislina, vitamin C in antioksidanti, ki bodo vaši koži pomagali zapolniti gubice.

 

2. NE PRETIRAVAJTE Z ZAKRIVANJEM NEPRAVILNOSTI

Če boste poskušali gube prekriti z dodatnimi sloji podlage, osvetljevalca ali rdečila, jih boste le še dodatno poudarili, saj bo izdelek sedel vanje. Ker je zrela koža nagnjena k dehidraciji, izgubi elastičnosti, pigmentaciji in temnim lisam, priporočamo tekočo podlago, ki bo vaši koži pomagala zasijati, namesto podlage, ki kožo popolnoma zmatira in ji odvzame vse dimenzije. Namesto težkih, polno prekrivnih tekočih podlag zato raje izbirajte lahke tekoče podlage, ki se enostavno nanesejo z gobico ali čopičem. Tako se izognete izgledu pudraste maske, ki jo lahko ustvarijo težje, mat tekoče podlage. Potem uporabite lahek korektor na predelu okrog oči. Pri obeh izdelkih je ključno, da je formula dovolj lahkotna. Korektor vedno nanašajte po tem, ko ste na obraz že nanesli tekočo podlago. Tako ga lahko nanesete na področja, ki jih tekoča podlaga še ni prekrila oziroma tja, kjer to res potrebujete. Bonus pri tem je, da porabite manj izdelka in vam ostane dlje časa. Pri korektorjih poskušajte najti formulo, ki se zlije z vašo kožo in ne obsedi na njej in v njenih gubah. Prav tako ga nanašajte zgolj tam kjer je to pomembno in za to uporabljajte gobico ali čopič, da problematično področje res dobro prekrijete. Če se vam zdi, da vaša koža dobro izgleda tudi brez pudra v prahu ali kamnu ga lahko izpustite. Toda če želite vašo tekočo podlago dobro fiksirati, ker je pred vami dolg dan ali posebna priložnost, in se želite izogniti sijočemu videzu tako v živo kot na fotografijah priporočamo transparenten puder v prahu, ki ga nanesete z mehkim čopičem namesto s priloženo gobico. Puder v prahu ali kamnu uporabljate strateško – izogibajte se predelom kjer imate gube in na splošno nanesite zgolj lahko plast. Pudrajte tam kjer je to res potrebno – kot je recimo cona T (čelo, nos brada) oz. tam kjer vaša koža tekom dneva postane najbolj mastna. Pri izbiri pudra v prahu priporočamo izbiro takšnega, ki je fino mlet in se nežno spoji s kremnimi in tekočimi izdelki ki jih boste uporabljali, npr. rižev transparentni fiksator.

 

3. DODAJTE KOŽI DIMENZIJO

Podlago obvezno potegnite še okrog vratu, zato da jo lepo zabrišete. V svojo make up rutino dodajte tudi bronzer, ki bo ogrel vaš obraz na naraven način in mu dodal dimenzijo. Majhno količino bronzerja nanesite pod lične kosti, čez čelo in pod čeljustno kost. Pri tem bodite pozorni, da je količina res majhna, saj bo le tako rezultat rahlo zagorel in zdrav videz.

Z leti koža na obrazu ne samo, da izgubi elastičnost, ampak ji manjka zdrave, mladostne pordelosti, zato jo je potrebno pričarati z rdečilom za lica. Nanesite ga na lično kost in ga povlecite proti ličnicam. Pravilen odtenek in tekstura lahko resnično poudarita vaše ličnice in se čudovito zlijeta s preostalimi elementi popolnega videza. Kremna rdečila velikokrat delujejo bolje na zreli koži, zato vam priporočamo, da izberete takšno. Kar pa se tiče barv, so roza in breskvasti toni zelo varna odločitev za svetle in srednje tone kože, medtem ko so hladnejše roza in rdeči toni primernejši za temnejše odtenke kože.