KDAJ JE ČAS ZA LJUBEZEN DO SEBE?

Nedolgo nazaj sva sedeli na kavi s sodelavko, ki je potožila o svojem razhodu s fantom. Potem ko smo temu (upravičeno) nazdravile, je sledila poglobljena debata, kako smo bile vse zadnje leto in pol priča zlomljenih src svojih prijateljic. Ena od nas se je odločila popestriti turoben pogovor z deljenjem svoje izkušnje: “Spomnim se, kako me je nek večer, nič hudega slutečo, eden izmed prvih fantov pustil kar tako. Bila sem na dnu, k sreči pa sem bila naslednji dan dogovorjena za nakupovanje s prijateljicami. Najboljši šoping mojega življenja!” In tako se je začelo brainstormanje o tem, kaj vse pomaga “zaceliti” zlomljeno srce.

Konec odnosa je vedno težak, ne glede na situacijo. Nekateri bi zlom srca opisali kot “pogreb nekoga, ki je še vedno živ.” Vsak se z žalovanjem spopada na svoj način. Naj vam damo primer. Pri moških najprej nastopi faza “svoboden sem!”, nato faza socialnega manijaka, počasne realizacije in na koncu obdobje jeze in žalosti. Pri ženskah pa poteka ravno nasprotno. Povsem normalno je, da se počutimo žalostne, jezne ali razočarane. Vedeti moramo, da nismo sami. V tem času je pomembno, da svoje potrebe postavimo na prvo mesto s pravim ravnovesjem zabave, ki nam pomaga pozabiti na težko situacijo, in samorefleksije, da se s čustvi pravilno spopademo in jih izpustimo, namesto da bi jih potlačili v svojo notranjost. Niste sami, ko se počutite, da se je vaš svet obrnil na glavo, ko izgubite apetit, ste nemirni in izgubite motivacijo za delo.

Na srečo čas in naslednji napotki celijo rane:

1. Sprejmite, da se je končalo in se soočite z žalostjo, slabimi in lepimi trenutki in vsemi vmesnimi občutki

Čeprav razmišljanje o odnosu na plano po navadi privabi še več solza, je pomembno, da take občutke občutimo in jih nato spustimo. Ko si enkrat zavrtite film vašega “čudovitega” odnosa in se soočite z realizacijo in obupom, ker se je ta končal, o tem nima smisla več razmišljati. V svojem srcu veste, da obstaja razlog za konec vsega na tem svetu. Veste, da je tako najbolje za vas in da odnos ni bil poln samo lepih trenutkov, katerih se ta trenutek spominjate. Predelajte in občutite tudi tiste slabe. V tej fazi je pomembno, da ste obkroženi z ljudmi, ki jim je za vas mar in ki vas bodo po potrebi zamotili ali pa vam preprosto ponudili objem.

2. Po-razidni šoping

Če že govorimo o prijateljicah in tem, kako se je prve dni treba zaposliti, da naše misli ne begajo ves čas nazaj v odnos, je tu nasvet: pojdite v šoping! Saj veste, punce smo vedno boljše volje, ko imamo možnost nakupa novih oblačil. Tavanje po trgovinah vam bo misli odneslo stran od težav, ker boste osredotočeni samo še na to, kaj bi radi odnesli domov. Še bolje pa je, če se vam pri tem pridružijo prijateljice. Z novimi oblačili boste lahko prenovili in osvežili svojo garderobo, kar je prvi korak proti novemu začetku in več samozavesti.

3. Druženje s prijateljicami in žur

Ob preživljanju težkih časov je pomembno, da smo obdani z ljudmi, ki nas imajo radi, saj takrat njihovo ljubezen še posebej potrebujemo. Pogovorite se s prijatelji, družino in ostalimi, ki vam lahko nudijo podporo. Normalno je, da želite biti sami: samoizolacija je v stresnih trenutkih človekov naravni instinkt. Še vseeno pa se potrudite sprejeti povabila na družabne dogodke in čim več časa preživeti z drugimi. Če že ne zaradi drugega, pa zato, da o situaciji dobite mnenje iz tretje perspektive. Pomagalo vam bo, da stvari vidite v drugačni luči in odprlo oči spoznanju, koliko čudovitih ljudi imate v življenju. Fant zagotovo ni bil edini. Obiščite tudi kakšen žur, kjer se boste lahko popolnoma prepustili toku večera in ugotovili, da se lahko zabavate tudi brez bivšega. Seveda pa ne izrabljajte alkohola ali drugih substanc, da bi se soočili z bolečino.

4. Razvajajte se

Vzemite si čas zase. Počnite stvari, ki vas sprostijo. Zvečer si nadenite masko za obraz, natočite kozarec svoje najljubše pijače ali pa skuhajte slastno večerjo in si oglejte kakšen film. Lahko vam pomaga tudi igranje glasbe, meditacija, branje ali šport. Ne pozabite na rutino, dovolj spanca in telovadbo. Pomembno je, da se zamotite in ostanete aktivni, saj se vam bo kar naenkrat ponudilo ogromno časa, zato ga vnaprej previdno načrtujte z aktivnostmi, ki vas bodo osrečile.

5. Spremenite svoj videz S STILSKO PREOBRAZBO

Ste že slišali za “revenge bodies”? Ali pa punce, ki si po razhodu pobarvajo lase in postanejo neprepoznavne? To je popolnoma normalno. Spremembe signalizirajo novo življenje in ravno to se nam ponudi, ko se razidemo s partnerjem. Ponovno imamo čas sebe postaviti na prvo mesto in se razvajati. Če ste vedno želeli raziskati svoj potencial, je sedaj popoln čas! Čas je za nova oblačila in hude stajlinge, za spremembo oblike frizure in barve las, za nor make-up, RAZVAJANJE in SAMOZAVEST!

Pri Tae Morei nudimo popolne pakete stilskih preobrazb za vsako punco. Podučili vas bomo o zakonitostih oblačenja za vašo postavo, vam podali ideje za vsakodnevne stajlinge, se z vami podali v trgovino, vas naličili in fotografirali. Ponovno boste lahko odkrile, kdo ste in končno začele na novo. Ko vas bo zagledal vaš bivši, bo ostal odprtih ust in ne obljubljamo, da vam ne bo skočil nazaj v objem! Uzrl bo, kaj je izgubil in sami boste uzrli, kako lepi zares ste. Čeprav imamo občutek, da je “konec sveta”, se pravzaprav ta šele začenja. Izkoristite svojo izkušnjo za poglobljen pogled vase in se iz nje učite. Prav tako naj vam da nov zagon, da postanete boljša verzija sebe – tako psihično kot fizično. Seveda to zahteva čas, trdo delo in veliko podpore, vendar se vse povrne, ko vas nadomesti boljša verzija sebe. Le poskrbite zase in za svoje dobro počutje in kmalu bodo prišli na plano novo življenje, nova ti in (morda tudi) nov in boljši partner. Začnite pisati novo poglavje svojega življenja že danes.