Naj naštejemo nekaj ključnih besed: iskanje, pravi stil, obveznosti, kariera, delo, otroci, samozavest, zrelost, moda, ljubezen, nosečnost, darila … V katero življenjsko obdobje bi vi postavili katero? Samozavest v vaša dvajseta leta ali prej v štirideseta?  Iskanje same sebe v trideseta leta ali v dvajseta? Obdarovanje v vaša šestdeseta? Kariero v trideseta ali štirideseta? In nosečnost? Vsako obdobje v življenju žensk zaznamujejo neke odločitve, spremembe in življenjski dogodki in zelo pogosto le-ti tudi vplivajo na naše stilske odločitve oz. zunanji videz.

Dvajseta leta – odrasla si

Dvajseta leta so nekaj posebnega. Nisi več otrok, niti najstnik, kar naenkrat si odrasla ženska, a pogosto še iščeš svojo pot v življenju. Živeti doma ali na svoje? Resen fant ali kratkotrajna zabava? Faks ali služba? In oblačila, povezana s tem. Se znajdeš v tem svetu? Si že odkrila svoj stil in pridobila samozavest? V dvajsetih letih se ženske pogosto še iščejo, raziskujejo svet, same sebe in svoj okus – in tudi prav je tako. Želijo si izraziti sebe, a biti všečne prijateljem. Včasih je to tudi zelo težko.

Trideseta leta – toliko izzivov

Trideseta leta so leta izjemnih življenjskih dogodkov. Prva resna služba, začetki kariere. Partnerstvo, bivanje, nosečnost, otroci. Vse to so priložnosti, ki pogosto od nas zahtevajo povsem različne vloge. Težko je biti vse, a hkrati se to od nas pogosto pričakuje. Sposobna delovna ženska v službi, morda na pragu bleščeče kariere. Odlična mama, ki ima vedno dovolj časa za otroka. Ljubimka ali žena? Oblečena v pajkice na otroškem igrišču ali v poslovni kostim v službi? Ali v stari trenirki, ko pleskaš svoj prvi dom? Kaj je zdaj prav?

Štirideseta leta – ko smo tako utrujene, da pozabimo nase

V službi smo se dokazale. Nosečnosti so večinoma za nami, partnerski odnos je stabilen – ali pa je stabilna odsotnost le-tega. V domu že razmišljamo o potrebnih prenovah. Pa o sinovi nogometni tekmi. In o službenem projektu. In o šolanju, čistih oblačilih, zdravem kosilu, naših otrocih, ki postajajo najstniki. Redkih trenutkih z možem ali s kolegicami. Mlade smo – a naš dan je tako poln obveznosti, da bi se res morale vzeti nekaj časa tudi zase.

Petdeseta leta – zadihajmo!

Ja, čeprav pri Abrahamu, so to končno leta, ko lahko zadihaš. Stvari so nekako padle v rutino. Zdaj si lahko vzameš čas tudi zase in za svoja zanimanja. Privošči si. Potuj, uživaj, druži se. Počivaj, beri, pojdi na sprehod in na vrt – ali v čudovit shopping, pri katerem ti študentka v trgovini ne more soliti več pameti. Ker si to lahko privoščiš, poslušaš le še strokovnjake – in sebe!

Šestdeseta leta – zopet mlada z vnuki

V šestdesetih letih si zopet vedno v mladi družbi. Na obisk pridejo odrasli otroci, na obisk pridejo vnuki in hiša je zopet polna veselja. Veselja prinese tudi, ko se tvojega truda spomnijo s posebno pozornostjo – in ti podarijo kaj čudovitega, kaj takega, česar si sama ne bi nikoli privoščila. Objemi jih in se prepusti ljubezni. Vsa življenjska obdobja so po svoje zanimiva, vsako prinaša svoje izzive in svoje radosti. Poišči v njih vse lepo, predvsem pa ne pozabi, da si ti sama kreator svoje usode. Sama si naredi tako, da bo tebi lepo. Le tako lahko daješ dobro tudi drugim. Pogum na tej poti! Pri Tae Morei te lahko podpremo tako, da bi v vsakem življenjskem obdobju najdemo pravi videz, ki te bo napolnil s samozavestjo in popeljal novim dogodivščinam naproti. Odloči se, upaj si! Objem.

Življenjska obdobja