KAKO PRIKRITI ŠIRŠO ZADNJICO

Vzgojeni smo v prepričanju, da imajo čudovite ženske obline na pravih mestih. In čeprav je biti ženska z oblinami precej zaželjeno, so te kdaj pa kdaj lahko prevelike in povzročijo nesamozavest. Vsi ob misli na veliko zadnjico pomislimo »wow, tudi jaz bi jo imela« in ker verjamemo, da privlači nasprotni spol delček telovadbe namenimo tudi njej. Navsezadnje imajo moški raje zadnjico kot pa prsi, kajne? Dejstvo je, da kljub temu obstaja veliko žensk, ki jih njihov širok zadnji predel precej moti, saj ne marajo preveč pozornosti, morda imajo težave pri izgubi kilogramov po nosečnosti / karanteni (sočustvujemo!), ali pa se preprosto počutijo kot da morajo nenehno paziti, da kaj »ne uide«. Skrivnost dobrega oblačenja je znanje o tem kaj pristaja različnim telesnim oblikam in kaj ne.

Pri vsaki močnejši postavi je cilj skriti trebušček in uporabiti barve in vzorce, ki postavo vizualno zmanjšajo. To se prenese tudi na primer večje zadnjice. Nekaj stvari, ki jih lahko naredite, da postavo vizualno zožate:

·        Nosite jakne z visokimi rokavnimi odprtinami

·        Nosite hlače z visokim pasom, ravno pod popkom

·        Nosite dobro spodnje perilo za oblikovanje postave (shapewear)

·        Raje nosite obleke z “empire” pasom, da skrijete trebušček

·        Majhni vzorci ali navpične črte

·        Nosite mehke, lahke tkanine, ki »padejo« ob obrisu telesa

·        Izbirajte ¾ rokave

·        Nosite ravne kroje in jih kombinirajte z jaknami do pasu

 

 

1.      Če je vaš cilj, da zmanjšate svoj spodnji predel, uporabite monokromatične barve za hlače in krila, da se izognete dodatnemu volumnu na tem področju. Izogibajte se bleščicam, potiskom in vzorcem v predelu zadnjice – te raje prestavite na zgornji del telesa. Po »domače« povedano: hlače in krila naj bodo enobarvna in spodnji del enostaven, styling pa lahko v zgornjem delu popestrite z modnimi dodatki. Da bi oko še dodatno preusmerili na zgornji del stran od problematičnih področij, nosite majice s svetlimi barvami, svetlečih materialov in zanimivih vzorcev. Enobarvni deli spodaj minimizirajo veliko zadnjico v nasprotju z vzorci, ki zgolj pritegnejo nezaželjeno pozornost.

 

 

2.     Nosite hlače z višjim pasom (nizke vas bodo naredile širše in nižje) ali pa take, ki se razširijo na dnu (le v primeru, če ste visoke!).