Kako izbrati popolno pričesko zase?

 

 

Ste vedeli, da povprečna ženska  v življenju za svoje lase porabi približno 40.000 evrov in skoraj dve uri na teden za umivanje in oblikovanje? Ne samo zato, ker mnogi od nas verjamemo, da je videz pomemben ampak tudi zato, ker lasje odražajo našo osebnost in prepričanja. Poleg tega pa je brezhibna pričeska pri izgledu tista pika na i

Zgodovina, filozofija in celo religija prav tako pričajo o globokem osebnem odnosu, ki ga imamo do svojih las. Zakaj je temu tako?

Primarna vloga las je zaščita telesa pred škodljivimi UV žarki in nečistočo, ter zagotavljanje dodatne toplote in mehkobe za zaščito lobanje. Za nas je v današnjem svetu pričeska veliko več kot to. Večina žensk pa vendarle s svojo nima dobrega odnosa. Številne ženske menijo, da je dan s slabo frizuro slabši od povprečnega. So dnevi, ko moramo iz hiše odhiteti v naglici in urejenemu izgledu nimamo časa nameniti pozornosti. Naša samozavest je čez dan resno okrnjena. Morda zato ker nekatere za svojimi lasmi skrivamo svojo nizko samopodobo, široka ramena, ali pa okrogel obraz. Morda zato, ker se nam zdi, da bo pozornost s strani nasprotnega spola manjša in da nas simpatija ne bo opazila, ker nismo dovolj privlačne. Zanimivo dejstvo: moški menijo, da so dolgi valoviti lasje najbolj seksi, saj so tradicionalno povezani z ženstvenostjo. Strokovnjaki pa so ravno nasprotno mnenja, da krajši lasje ženskam po 40. letu omehčajo obrazne linije in jih pomladijo.

Dejstvo je, da je dober odnos z našo pričesko povezan s samozavestjo, zdravjem in občutkom nadzora, kot to potrjuje tudi nedavna raziskava.

 

 

Prava frizura tako igra pomembno vlogo v našem zasebnem življenju. Ne smemo pa zanemariti pomembnosti dobre pričeske v poslovnem svetu. Ta namreč močno vpliva na možnost zaposlitve in spoštovanje s strani delodajalca. Vpliva na to, kako smo obravnavani in kako resno nas ljudje jemljejo. Urejen videz je, pa če hočemo ali ne, prva stvar, ki jo ljudje opazijo. Če izberemo pravo pričesko, nam poudari osebnost in željene poteze. S pravilno frizuro lahko izgledamo popolnoma drugačni, mlajši in lepši. Lasje nam prav tako uokvirijo obraz. Z nepravilno oblikovanimi izgledamo starejši in bolj pusti, zato je pomembno da se odločimo za tisto, ki bo ustrezala našemu vsakdanu, starosti, obliki obraza, polti in celotnemu videzu…

Sliši se preprosto, frizer je vendarle le en klic stran! Problem nastane, ker si sami s svojim omejenim znanjem enostavno ne znamo izbrati pravilne barve in oblike. Tako se o svoji popolni pričeski sprašujemo celo življenje in o njej zgolj ugibamo. Iz salona se vedno vračamo nezadovoljni ali pa popolnoma enaki. Naša popolna pričeska ostaja misterij. Želimo si frizure, ki bi poudarila naše žareče oči, osvežila puste obrazne poteze in nam omogočila, da se v svoji koži počutimo bolje. Ljudje hitro postanemo naveličani; sprašujemo se ali je to res najbolje kar premoremo in ali obstaja možnost, da bi izgledali naravnost fantastično. Žal pa nas je strah sprememb in napačnih odločitev, zato redko riskiramo. Tudi ko eksperimentiramo nikoli ne najdemo tistega pravega videza in se pač vrnemo k tistemu domačemu, četudi neustreznemu.

 

 

Če ne dobivate več pohval za svojo frizuro najverjetneje že veste, da je pravi čas, da stvari nekoliko popestrite. Se prepoznate v naslednjih izjavah, četudi ne prejemate komentarjev glede svoje pričeske?

        je vaš odgovor vsakič, ko vas vprašajo če ste se pobarvali »ne, to je samo narastek«?

        je vsak dan »bad hair day«?

        vsi pravijo, da se niste nič spremenili?

        vas frizer vpraša, “želite isto kot po navadi?”

… potem je čas za novo pričesko in svežo ljubezen do sebe. Drage dame in gospodje, večino je strah sprememb, vendar morate svoj potencial raziskati in se nehati o njem zgolj spraševati. Življenje je kratko. Dovolj je starih, bledih, »mamastih« frizur, nezadovoljnih obrazov in obremenjevanja z vsemi, ki tega niso vredni!

Kaj pa zdaj?

 

 

Namesto posnemanja pričesk znanih osebnosti se posvetujte s strokovnjakom, ki bo vedel kaj pristoji posebej vam. Ne izgledajo vse pričeske dobro na vseh. Različne pričeske pristajajo različnim obraznim oblikam.

S svojim znanjem vam lahko pomagamo, da se boste končno lahko prenehali spraševati kakšna pričeska vam je pisana na kožo, ter k frizerju odšli s svežimi idejami in se prepustili procesu.

Personalizirana analiza vaše popolne pričeske je izdelana posebej za Vas in zajema:

·        analizo vaše obrazne oblike

·        ustrezne barve za vašo pričesko (glede na vašo obliko obraza, leta, celotno podobo) in tiste katerim se morate izogibati

·        ustrezne oblike za vašo pričesko (glede na vašo obliko obraza, leta, celotno podobo) in tiste katerim se morate izogibati

·        vizualne ponazoritve primernih pričesk/frizur

 

Po prejemu vaše fotografije izdelamo personalizirano analizo, ki jo nato prejmete v PDF obliki preko e-maila. Sveže ideje bodo poskrbele, da boste k frizerju hodili rade volje in svoj notranji žar svetu pokazali tudi z zunanjim videzom.

Ali si drznete končno razrešiti misterij svoje popolne pričeske in se v svoji koži počutiti dobro?

Namig: Personalizirana analiza popolne pričeske je prav tako super ideja za darilo za vse, ki si želijo spremembe in sveže energije