Vsaka ženska, ne glede na starost, silhueto telesa in splošni stil, mora v svoji garderobni omari imeti brezčasne kose oblačil, ki jih ne glede na trenutni trend lahko oblečete kadarkoli. Elegantna kombinacija ali vsakodnevni modni videz, takšni kosi so vedno videti klasično, sofisticirano in trendi. Med najbolj splošnimi modnimi nasveti velja pravilo, da osnovo videza zgradimo na najbolj klasičnem kosu in skozi različne modne sezone dodajamo trendi kose. Vložite v brezčasnost in nikoli ne boste stali pred polno omaro oblačil zmedene kaj obleči.

 

SUKNJIČ

Preprost suknjič na enovrstno zapenjanje, ki je pravilno in natančno krojen po vaših merah in v črni barvi, je nepogrešljiv kos skozi dan in ob večerih. Odlično deluje na ozke elegantne hlače, koktajl obleko ali kavbojke. Rahlo podložen ramenski del zagotovi strukturo in izpostavi vašo celotno silhueto telesa. Pazite le, da je velikost suknjiča res prava in da se odlično prilega oblinam.

6 8 3

PREPOZNAVNA TORBICA

Ciljajte na ne izstopajoče in nevtralne barve. Torbica naj bo dovolj velika, da vsebuje denarnico, sončna očala, telefon, ličila in ostale nujne potrebščine, vendar naj ne bo prevelika. Ta srednja dimenzija torbice se tako poda na modni videz za v službo, poznejšo elegantno večerjo ali druženje s prijateljicami ob kavi.

1 2 9

OPRIJETE KAVBOJKE

Oprijete in ne izstopajočih tonov, gredo prav povsod. Ciljajte na malce višji pas, ki bo naredil iluzijo daljših in ožjih nog ter ostajajte zveste pravi denim modri barvi, ki se popolno poda h katerikoli modni kombinaciji in priložnosti.

2 3 9

ČRNE ali KOŽNE PETE

Kar se tiče obutve, so črna in nevtralna kožna barva salonarjev ena izmed najbolj zanesljivih in raznolikih modnih možnosti. Hkrati sofisticirani in drzni salonarji so primerni, tako kot oprijete kavbojke, ravno za vsako priložnost in so velik „must have“ v vaši garderobni omari.

5 10 6

BLUZA ALI SRAJCA

Vprašajte se, kaj vse lahko storite z belo bluzo ali srajco in ugotovile boste, da je takšen kos popoln za dodajanje urejenosti tako na vaš službeni modni videz, kot tudi na sproščen a eleganten videz izven uradnih ur. V pravi kombinaciji dodatkov, ki takšen kos še poživijo pa se skrivajo prave modne note.

3 6 10

OPRIJETO OZKO KRILO

Dobra novica, kar se tiče takšnega krila – seli se tudi izven štirih sten pisarn in se v kombinaciji s topom, kratko T-shirt majico ali elegantnim svilenim topom seli na poletne večerne ulice v družbi visokih pet in koktajl zabav. Pozorne bodite le na pravo velikost takšnega krila in seveda, na dolžino le tega. Naj krilo ne bo prekratko in ga za drznejši videz rajši kombinirajte z zanimivimi dodatki in posebno krojenimi topi.

1 9 10

PLAŠČ S SPOROČILOM

Čeprav so plašči različnih debelin in materialov, pri čemer se zgledujemo tudi na podnebje in mraz, je najboljši osnovni modni kos ravno plašči iz kašmirja ali volne v rahlo prevelikem kroju, ki po obliki že spominja na kopalniški plašč. Je najbolj vsestranski, raznolik in udoben. Predvsem pa je takšen plašč brezčasen. Ohranjajte dolžino do kolen ali daljši in se držite nevtralnih barv.  Seveda najbolj zanesljiva izbira, kar se tiče barv, je črna. Tu pa so še kamelje rjava, mornarsko modra, rožnata, barva slonovine in barva oglja.

6 9 7

NEVTRALNE BALERINKE

Ko potrebujete odmor od vrtoglavih pet, so nevtralne balerinke ali poletni sandali idealen nadomestek. Za hojo po robu med elegantnim, nališpanim in vsakodnevnim stilom, je takšna funkcionalna obutev več kot primerna. Odlično pa stopa tudi v paru z lepo krojenim hlačnim kostimom ali poletno cvetlično obleko.

2 4 9

ZNAČILNA SONČNA OČALA

Tu je potrebno samo dvoje- svetli okvirji očal, so celotno poletje igrivi in še kako zaželjen modni dodatek, črna velika sončna očala pa nepogrešljiv modni kos, ne glede na to v kateri modni sezoni smo.

1  10 4

by